Vesti
Društvo

Ističe rok za 100 evra

Rok za prijavu mladih od 16 do 29 godina za "drugi krug" jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra ističe danas, a u Ministarstvu finansija su ranije najavili da će ta pomoć biti isplaćena od 1. do 3. juna.
Ističe rok za 100 evra
Ilustracija (Foto istock)

Elektronska prijava za drugi krug jednokratne pomoći omogućena je na sajtu Uprave za trezor, a svi koji su se već prijavili u januaru ne moraju ponovo da se prijavljuju, već će im pomoć biti automatski isplaćena.

Proces prijave u drugom krugu počeo je 16. maja u ponoć i otvoren je još danas za one koji su u međuvremenu napunili 16 godina ili su na neki drugi način stekli to pravo, poput sticanja prebivališta na teritoriji Srbije i važeće lične karte, kao i ako nisu iskoristili to pravo u prvom krugu.

Tokom prvog kruga, za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.059.425 mladih, izjavio je ranije za RTS ministar finansija Siniša Mali.

"Za prvi krug pomoći mladima, izdvojili smo iz budzeta 12,5 milijardi dinara, a očekujem da će sada biti izdvojeno nešto više novca, između 12,5 i 13 milijardi dinara", rekao je Mali 16. maja.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023