Vesti
Društvo

Inspekcija proverava da li se prodaje rakija sumnjivog porekla

Opštinski inspektori su u Gračanici izvršili proveru trgovinskih radnji kako bi utvrdili da li se na terioriji ove lokalne samouprave prodaje rakija nepoznatog porekla.
Inspekcija proverava da li se prodaje rakija sumnjivog porekla
Gračanica (Foto Kim)

Trojica Srba, M.B, D.Đ. i B.Đ. iz Prilužja, opština Vučitrn, preminula su u poslednja dva dana, a meštani veruju da su se otrovali nakon konzumiranja rakije sumnjivog porekla.

Po društvenim mrežama kruže informacije i da su dve osobe iz Gračanice zbog konzumiranja rakije u lošem zdravstvenom stanju, međutim, zvanične potvrde o tome nema.

Takođe, na društvenim mrežama je objavljen apel građanima opština Obilić i Vučitrn, ali i Gračanice, da ne konzumiraju rakiju nepoznatog porekla koja se pojavila u prodaji.

Direktor Odeljenja inspekcije u Opštini Gračanica Miloš Aritonović kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim da je inspekcija izvršila proveru u trgovinskim radnjama na teritoriji ove lokalne samouprave.

„Policija je preuzela slučaj zato što je to krivično delo. To nije rakija koja se prodaje preko faktura od proizvođača, već je u pitanju domaća rakija. Što se tiče našeg Odeljenja, mi smo obilazili prodavnice, da bismo videli da li neko prodaje“, kazao je Aritonović.

Predstavnik sela i koordinator u opštinama Obilić i Vučitrn Milan Kostić Mima kazao je juče za RTV Kim da je Policija Kosova počela da istražuje ovaj slučaj, a da su uzorci rakije poslati na analizu.

Tela dvojice preminule braće su na obdukciji u Prištini, a rezultati se očekuju u toku dana.Ostale vesti

Beograd: Protesti ispred Skupštine, policija bacila suzavac
Nekoliko hiljada ljudi protestuje ispred Skupstine Srbije zbog najavljenih mera radi sprečavanja širenja korona virusa i trodnevnog policijskog časa i uzvikuju „lopovi“ i „izlazite napolje“.
  • 07.07.2020
Četiri opštine na severu Kosova od večeras u karantinu
Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanog broja slučajeva infekcije virusom korona, Krizni štabovi četiri opštine na severu Kosova doneli su odluku o zabrani kretanja i stavljanju u karantin ove opštine. Odluka stupa na snagu večeras.
  • 07.07.2020
Vučić: U Beogradu za vikend policijski čas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je situacija u Srbiji, posebno u Beogradu kritična, a za vikend će ponovo biti uveden policijski čas.
  • 07.07.2020
Ljubav u vreme korone nije zabranjena, ali svadbe jesu
Pandemija koronavirusa je i na Kosovu mnoge događaje, pa tako i venčanja, otkazala ili odložila za neko srećnije i bezbednije vreme. Matičari na centralnom Kosovu navode da je broj venčanih u periodu od marta do jula, u odnosu na isti period prošle godine, drastično opao.
  • 07.07.2020
Smenjen generalni direktor KBC Kosova
Upravni odbor Kliničko bolničkog centra Kosova (KBCK) u Prištini smenio je juče sa dužnosti generalnog direktor Basri Sejidua zbog, kako je saopšteno, nezadovoljavajućeg izvršavanja i neispunjavanja radnih obaveza.
  • 07.07.2020
Više scenarija za nastavu od septembra
U pripremi je više scenarija za kombinovanu nastavu koja bi od septembra mogla da počne u osnovnim i srednjim školama u Srbiji, rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.
  • 06.07.2020