Vesti
Društvo

Igrice ne utiču na blagostanje

Studija koja je sprovedena na 39.000 igrača video igrica otkrila je da bi prosečan igrač morao da igra 10 sati dnevno više nego uobičajeno da bi primetio bilo kakvu razliku, odnosno uticaj na njegovo blagostanje, piše Bi-Bi-Si (BBC).
Igrice ne utiču na blagostanje
Ilustracija (Foto Pixabay)

Blagostanje je mereno pitanjem o zadovoljstvu životom i nivoima emocija kao što su sreća, tuga, bes i frustracija.

Rezultati su u suprotnosti sa studijom iz 2020. godine, koje je sprovelo isto odeljenje Oksfordskog internet instituta, ali na mnogo manjoj grupi igrača.

Ta studija je pokazala da su srećniji bili oni koji su igrali duže.

"Zdrav razum kaže da ako imate više slobodnog vremena za igranje video igrica, verovatno ste srećnija osoba", rekao je profesor Endru Pšibilski, koji je radio na obe studije.

On je kazao da ukoliko su igrači igrali zato što su hteli, a ne zato što su se osećali primoranim, obično su se osećali bolje.

U Kini je deci dozvoljeno da se igraju samo jedan sat dnevno, petkom, subotom i nedeljom.

Sa druge strane, mnogi igrači širom sveta kažu da njihovo igranje pomaže njihovom mentalnom zdravlju.Ostale vesti

Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022
Godišnjica napada na Klokot
Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.
  • 16.08.2022
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 16.08.2022
Janjić: Nedovoljna efikasnost energetskog sektora na Kosovu
Glavni problem u snabdevanju strujom Kosova su u ovdašnjem energetskom sektoru i oslanjanju na ugalj, smatra Dušan Janjić iz Foruma za međuetničke odnose.
  • 15.08.2022
Završni ispit 17. 18. i 19. avgusta

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu, biće održan 17, 18. i 19. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

  • 15.08.2022
Počele restrikcije struje
Od danas su počele da se primenjuju restrikcije struje na Kosovu. U Gračanici i Čaglavici u prepodnevnim satima je bilo isključenja.
  • 15.08.2022