Vesti
Društvo

Ibarski Kolašin u novom izdanju Lonely Planet-a

Turistička ponuda Ibarskog Kolašina uključena je u novo izdanje Lonely Planet turističkog vodiča za Zapadni Balkan, koji će iz štampe izaći na jesen.
Ibarski Kolašin u novom izdanju Lonely Planet-a
Jezero Gazivode (Foto Wikipedia)

Ibarski Kolašin je uvršten u ovaj vodič zahvaljujući promociji koju, poslednjih godina, volonterski radi tim organizacije Outdoor In-a.

Kako je objavio Outdoor In, značajna pažnja vodiča poklonjena je turističkim proizvodima na Mokroj Gori i jezeru Gazivode, koji su takođe izdvojeni u mapi koja pokazuje najznačajnije destinacije na Balkanu.

Dragiša Mijačić iz Outdoor In ističe da pojavljivanje u vodiču za Zapadni Balkan Lonely Planet predstavlja veliku privilegiju i čast.

„Nakon šest godina od početka cele inicijative za razvoj turizma u opštini Zubin Potok, dospeli smo u sam vrh turističke ponude Zapadnog Balkana, postali smo deo onoga što se promoviše“, rekao je Mijačić.

Mijačić očekuju i veću posećenost Ibarskog Kolašina.

„Očekujemo veći broj gostiju i prepoznatljivst Ibarskog Kolašina kao turističke destinacije. Do sada smo već videli rezultate jer smo bili predstavljeni i u drugim turističkim vodičima, imali smo goste iz Rumunije, Engleske, Francuske“.

Turistička ponuda Ibarskog Kolašina je takođe uključena i u vodiče Bradt Travel Guide i Petit Futé, što je rezultat volonterskog rada Outdoo In tima.Ostale vesti

Sneg na Brezovici
Ćudljivo vreme krajem maja višim planinskim predelima donelo je sneg. Pored Kopaonika, zabelela se i Brezovica.
  • 26.05.2020
Povratak u školske klupe 1. juna
U školama na centralnom Kosovu koje funkcionišu prema planu i programu Minstarstva prosvete Republike Srbije vrše se pripreme za povratak đaka koji je planiran za 1. jun. Narednog meseca će se održati i polaganje maturskog ispita kako za svršene osmake, tako i za buduće studente. Maturanti uveliko uče i pripremaju se za završni test.
  • 26.05.2020
Uprkos tome što je situacija u vezi sa pandemijom koronavirusa obećavajuća, o otvaranju administrativnih prelaza odlučivaće se tek posle 1. juna, tj. početka treće faze ublažavanja mera i nakon sprovedene analize o primeni istih, izjavio je za portal KoSSev, portparol kosovske vlade Perparim Krueziu.
  • 26.05.2020
Nov predmet za prvačiće
Od septembra đake prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet.
  • 25.05.2020
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
  • 25.05.2020
Psihološkinja Đurđica Kazić rekla je u emisiji „Slobodno srpski“ da je sasvim izvesno da će pandemija koronavirusa ostaviti određene posledice po psihičko zdravlje jednog broja ljudi.
  • 25.05.2020