Ibarski Kolašin u novom izdanju Lonely Planet-a

Turistička ponuda Ibarskog Kolašina uključena je u novo izdanje Lonely Planet turističkog vodiča za Zapadni Balkan, koji će iz štampe izaći na jesen.

Podeli ovaj članak sa:
 • Jezero Gazivode (Foto Wikipedia)

Ibarski Kolašin je uvršten u ovaj vodič zahvaljujući promociji koju, poslednjih godina, volonterski radi tim organizacije Outdoor In-a.

Kako je objavio Outdoor In, značajna pažnja vodiča poklonjena je turističkim proizvodima na Mokroj Gori i jezeru Gazivode, koji su takođe izdvojeni u mapi koja pokazuje najznačajnije destinacije na Balkanu.

Dragiša Mijačić iz Outdoor In ističe da pojavljivanje u vodiču za Zapadni Balkan Lonely Planet predstavlja veliku privilegiju i čast.

„Nakon šest godina od početka cele inicijative za razvoj turizma u opštini Zubin Potok, dospeli smo u sam vrh turističke ponude Zapadnog Balkana, postali smo deo onoga što se promoviše“, rekao je Mijačić.

Mijačić očekuju i veću posećenost Ibarskog Kolašina.

„Očekujemo veći broj gostiju i prepoznatljivst Ibarskog Kolašina kao turističke destinacije. Do sada smo već videli rezultate jer smo bili predstavljeni i u drugim turističkim vodičima, imali smo goste iz Rumunije, Engleske, Francuske“.

Turistička ponuda Ibarskog Kolašina je takođe uključena i u vodiče Bradt Travel Guide i Petit Futé, što je rezultat volonterskog rada Outdoo In tima.

Ostale vesti

 • Počinju Dani opštine Gračanica

  Počinju Dani opštine Gračanica

  Na praznik Male Gospojine 21. septembra, Opština Gračanica obeležava svoj dan. Ove godine tokom obeležavanja Dana opštine pripremljen je raznovrstan kulturni, umetnički i sportski program.

 • Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Vršnjačko nasilje, problem o kome se retko govori

  Da je vršnjačko nasilje problem za koji se zna da postoji, ali da se o njemu ne govori puno, slažu se komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković koji navodi da „svi izbegavaju da prijave vršnjačko nasilje“ i novinar Ivan Miljković koji je nedavno radio istraživanje na ovu temu.

 • "Zdravstveni sistem je bitan za opstanak naroda na Kosovu"

  Srednjoj Medicinskoj školi u Lepini danas je uručena donacija apoteke „Beograd“ u vidu školskog pribora i rančeva. Poklone je uručila direktorka ove apoteke Jasminka Bjeletić koja je kasnije obišla i Kliničko-bolnički centar Priština sa sedištem u Gračanici.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane