Vesti
Društvo

I na severu Kosova od ponedeljka nastava u školama

Od pondeljka, 4. oktobra, osnovne i srednje škole na severu Kosova, počeće da primenjuju prvi model, odnosno, neposrednu nastavu.
I na severu Kosova od ponedeljka nastava u školama
OŠ "Branko Radičević" u Kosovskoj Mitrovici (Foto KoSSev)

U poruci koja je na Vajberu dostavljena roditeljima, a u koju je Kontakt Plus imao uvid, kaže se da će se nastava odvijati neposredno i bez podele u dve grupe, kako je to ranije organizovano.

Podsetimo, neposredna nastava u srpskim školama južno od Ibra, počela je prošlog ponedeljka, kada su uvedene nove mere kosovske vlade i kada su i učenici po kosovskom sistemu krenuli u školu.

Inače, od početka školske godine, sve škole koje funkcionišu po srpskom obrazovnom sistemu, do prošle nedelje, primenjivale su onlajn model nastavu. Na severu Kosova, ovakav vid nastave produžen je za još nedelju dana.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022