Vesti
Društvo

Hoti: Vlada odobrila nove mere pomoći preduzećima

Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdulah Hoti saopštio je da je Vlada Kosova na predlog Ministarstva finanasija odobrila dve mere pomoći preduzećima u cilju smanjenja negativnih uticaja pandemije koronavirusa. 
Hoti: Vlada odobrila nove mere pomoći preduzećima
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

Hoti je na Fejsbuku napisao da se prva mera odnosi na odlaganje blokada bankovnih računa.

“Vlada Kosova je odlučila da odloži blokiranje bankovnih računa za poreske obveznike koji imaju obaveze prema Poreskoj upravi i to do 30. aprila ove godine”, napisao je Hoti i dodao da se druga mera odnosi na troškove kazni Poreskoj upravi.

"Vlada snosi troškove svih kazni u Poreskoj upravi, ali pod uslovom da poreski obaveznici izvrše uplatu osnovnog poreza i kamate do kraja juna ove godine", naveo je Hoti.

 


Për të ndihmuar bizneset në tejkalimin e gjendjes së shkaktuar nga pandemia, Qeveria e Republikës së Kosovës ka marrë...

Posted by Avdullah Hoti on Среда, 27. јануар 2021.Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021