Vesti
Društvo

Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici
Avdulah Hoti (Foto Kim arhiva)

Boraveći na Brezovici sa saradnicima iz odlazeće vlade, Hoti se sastao sa članovima kosovske skijaške federacije.

"Imali smo razgovor sa skijašima o uslovima i potrebi za revitalizacijom kako bi se pretvorio u centar sa stazom međunarodne klase. Zajedno sa sporazumom iz Vašingtona radujem se završetku investicije ove godine i pretvaranju ovog centra u međunarodni centar za turističku rekreaciju", rekao je Hoti.

Odlazeći ministar infrastrukture Arban Abraši rekao je da je na Brezovici, prema Vašingtonskom sporazumu, predviđeno ulaganje oko 600.000 evra.

Vršiteljka dužnosti ministarke za omladinu i sport Vljora Dumoši, navela je da će narednih dana predstaviti plan za turistička sela.

"U našem programu smo predvideli 100 sela, a koji će biti predstavljeni narednih dana i koji će uticati na turizam i sport", rekla je Vljora Dumoši.Ostale vesti

Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021
Policija izrekla 525 kazni za kršenje antikovid mera
Kosovska policija saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrečeno 525 novčanih kazni zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa. 
  • 24.02.2021
Кrizni štab: Situacija sa pandemijom svakim danom sve lošija

Situacija sa pandemijom koronaviursa na teritoriji opštine Gračanica je visokorizična i sa tendencijom pogoršanja. Zbog povećanog priliva pacijenata sa ozbiljnom kliničkom slikom doneta je odluka o povećanju bolničkih smeštajnih kapaciteta, ocena je Кriznog štaba nakon današnje sednice. Direktorka Odeljenja inspekcije Jelena Stojanović kazala je za RTV Kim da se kontrola sprovodi redovno i vanredno od strane opštinskih i sanitarnih inspektora. 

  • 23.02.2021
OEBS: Medijima omogućiti slobodno izveštavanje
Predstavnici misije OEBS u Prištini izrazili su zabrinutost zbog učestale zabrane ulaska novinarskim ekipama iz centralne Srbije na prostor Kosova.
  • 19.02.2021
Mesta koja i korona zaobilazi: Romsko i kontejnersko naselje
Gotovo da nema čoveka na koga pandemija koronavrusa nije ostavila određene posledice, zdravstvene ili finansijske. Međutim, romsko i kontejnersko naselje u Gračanici, na sreću, kovid-19 za sada zaobilazi. Nerešena stambena pitanja i nezaposlenost samo su neki od mnogobrojnih problema stanara ovih naselja, a opaki virus je poslednje o čemu brinu ovih dana.
  • 19.02.2021