Vesti
Društvo

Hoti: 400 miliona evra planirana pomoć za ekonomski oporavak

Kosovski premijer Avdulah Hoti saopštio je da planirana pomoć Kosovu, u cilju ekonomskog oporavka tokom 2020/2021. godine, iznosi više od 400 miliona evra.
Hoti: 400 miliona evra planirana pomoć za ekonomski oporavak
Avdulah Hoti (Foto arhiva Kim)

Hoti je u objavi na društvenoj mreži Facebook objasnio detaljnije dugoročnu viziju kosovske vlade kada je u pitanju ekonomski oporavak i učešće donatora u finansiranju prioriteta Kosova.

Prema njegovim rečima, Vlada će izraditi Nacionalnu strategiju razvoja za narednih 10 godina, koja će biti orijentisana na reforme i dugoročne ciljeve za održivi razvoj, u skladu sa težnjama ka evropskim integracijama.

Kosovski premijer je obećao da će biti izrađen detaljniji plan najvažnijih investicija za narednih pet godina, koji će se finansirati iz budžeta, od donatora i u saradnji s privatnim sektorom.

Hoti je kazao da je danas održan video-sastanak Donatorskog foruma za ekonomski oporavak, kojem su prisustvovali ministarka finansija Hikmete Bajrami, ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet, vršilac dužnosti šefa Kancelarije EU na Kosovu Rikardo Seri, kao i predstavnici zemalja donatora, razvojnih agencija i međunarodnih finansijskih institucija.

 Ostale vesti

Posle više protesta, meštani Gračanici biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020