Vesti
Društvo

Hoće SMS da bude pogrešan...

Više građana obratilo se redakciji RTV Kim sa primedbom da su najpre dobili SMS poruke u kojima je navedeno da pomoć od 130 evra koju je odobrila Vlada Kosova za socijalno ugrožena lica mogu da podignu, ali da im je ubrzo zatim stigla nova poruka sa obaveštenjem da prethodna poruka greška i da im pomoć nije odobrena. Iz Ministrastva rada i socijalnog staranja potvrdili su da je u pitanju tehnička greška, i da se žalbe mogu podneti Centru za socijalni rad.
Hoće SMS da bude pogrešan...
Printskrin SMS poruka

Kosovska vlada je zbog pandemije koronavirusa usvojila fiskalni paket pomoći građanima koji žive u teškim socijalnim uslovima, koji su registrovani kao nezaposleni u nadležnoj instituciji i koji nisu korisnici bilo kog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta. Za njih je obezbeđena novčana pomoć od 130 evra.

Isplata te pomoći u iznosu od 130 evra za period april-jun 2020. godine počela je 29. jula.

Međutim, problem je nastao kada su pojedini građani koji su konkurisali za pomoć dobili SMS poruku sa informacijom da novac mogu da podignu, ali se to obaveštenje ubrzo pokazalo netačnim, o čemu su građani obaveštavani novom SMS porukom.

RTV Kim se obratila Minstarstvu rada i socijalnog staranja. Dobili smo odgovor njihovog portparola Muse Demira, u kome se ističe da je u pitanju tehnička greška.

„Ministarstvo rada i socijalnog staranja obaveštava sve građane da se tokom pripreme liste za SMS obaveštavanje o statusu prijave za pomoć od 130 evra, dogodila tehnička greška, gde je jednom broju korisnika, od 11.8.2020. poslat SMS koji im nije bio namenjen“, stoji u pisanoj izjavi.

Demiri je naveo da svi nezadovoljni građani mogu podneti žalbe Centru za socijalni rad na teritoriji njihove opštine i još jednom uputio izvinjenje svima kojima je ova, kako je naveo, "tehnička greška" uzrokovala neprijatnosti.Ostale vesti

Jalovište kod Leposavića izlilo se u Ibar
Deo jalovišta u Leposaviću kombinata "Trepča" u ranim popodnevnim satima obrušilo se u reku Ibar. Meštani kažu da se žale već godinama, a iz Trpeče poručuju da je problem već saniran, ukazujući na nedavne poplave. Planirano je zatvaranje starog i otvaranje novog jalovišta u blizini rudnik.
  • 17.01.2021
Iguman Janjić sa Federičijem o Kosovu
Iguman manastira Visoki Dečani otac Sava Janjić istakao je u objavi na Tviteru da je "Kfor značajan garant stabilnosti na Kosovu".
  • 17.01.2021
Protest ispred SANU zbog izjave Kostića o Kosovu
Ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) u Beogradu je održan protestni skup stotinak građana zbog izjave njenog predsednika Vladimira Kostića o Kosovu. Oni su držali zastave Srbije i Rusije i zastavu s konturom Kosova i natpisom "Nema predaje".
  • 16.01.2021
Vladika Teodosije obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu
Eiskop raško-prizrenski Teodosije je juče obišao poplavljena domaćinstva u Lepini i Radevu, dodelivši novčanu pomoć, hranu i higijenske pakete za 20 najugroženijih porodica, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.
  • 16.01.2021
Petković: Stigla pomoć narodu ugroženom poplavama na Kosovu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je stigla pomoć srpskom narodu na Kosovu ugroženom poplavama, uprkos tome što je njemu onemogućen ulazak na Kosovo.
  • 15.01.2021
KP: Oprez u saobraćaju zbog poledice
Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji u vožnji zbog poledice na putu uzrokovane poplavama i padom temperature.
  • 14.01.2021