Vesti
Društvo

Hoće SMS da bude pogrešan...

Više građana obratilo se redakciji RTV Kim sa primedbom da su najpre dobili SMS poruke u kojima je navedeno da pomoć od 130 evra koju je odobrila Vlada Kosova za socijalno ugrožena lica mogu da podignu, ali da im je ubrzo zatim stigla nova poruka sa obaveštenjem da prethodna poruka greška i da im pomoć nije odobrena. Iz Ministrastva rada i socijalnog staranja potvrdili su da je u pitanju tehnička greška, i da se žalbe mogu podneti Centru za socijalni rad.
Hoće SMS da bude pogrešan...
Printskrin SMS poruka

Kosovska vlada je zbog pandemije koronavirusa usvojila fiskalni paket pomoći građanima koji žive u teškim socijalnim uslovima, koji su registrovani kao nezaposleni u nadležnoj instituciji i koji nisu korisnici bilo kog mesečnog dohotka iz kosovskog budžeta. Za njih je obezbeđena novčana pomoć od 130 evra.

Isplata te pomoći u iznosu od 130 evra za period april-jun 2020. godine počela je 29. jula.

Međutim, problem je nastao kada su pojedini građani koji su konkurisali za pomoć dobili SMS poruku sa informacijom da novac mogu da podignu, ali se to obaveštenje ubrzo pokazalo netačnim, o čemu su građani obaveštavani novom SMS porukom.

RTV Kim se obratila Minstarstvu rada i socijalnog staranja. Dobili smo odgovor njihovog portparola Muse Demira, u kome se ističe da je u pitanju tehnička greška.

„Ministarstvo rada i socijalnog staranja obaveštava sve građane da se tokom pripreme liste za SMS obaveštavanje o statusu prijave za pomoć od 130 evra, dogodila tehnička greška, gde je jednom broju korisnika, od 11.8.2020. poslat SMS koji im nije bio namenjen“, stoji u pisanoj izjavi.

Demiri je naveo da svi nezadovoljni građani mogu podneti žalbe Centru za socijalni rad na teritoriji njihove opštine i još jednom uputio izvinjenje svima kojima je ova, kako je naveo, "tehnička greška" uzrokovala neprijatnosti.Ostale vesti

Vlada Kosova: Ukinuta odluka kojom je ograničeno kretanje
Kosovska vlada ukinula je večeras svoju prethodnu odluku od 28. jula, kojom je, između ostalog, uveden noćni policijski sat za 13 opština na Kosovu, ali i produžen policijski sat za četiri opštine na Severu koji je na snazi bio od 8. jula. Rad ugostiteljskih objekata produžen za sat vremena.
  • 25.09.2020
Brojne neregularnosti u OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu
OŠ „Braća Aksić“ u Lipljanu, prema tvrdnji pojedinih radnika, funkcioniše bez plana i programa za ovu školsku godinu, skoro polovina zaposlenih nema ugovore na neodređeno, a protiv njih troje je pokrenut postupak pošto su „bez odobrenja direktora izneli dosijee većeg broja radnika, van škole“. V.d. direktora Bogdanka Mirić poriče navedeno i dodaje da „nestručni drže stručne predmete“, te da „ne zna gde bi ti ljudi radili ako ih ona otpusti“.
  • 25.09.2020
Posle više protesta, meštani Gračanice biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020