Vesti
Društvo

HO Svi za Kosmet: Pomoć osnovnoj školi u Koretištu kod Gnjilana

Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet", u sklopu akcije podele školskog pribora, donirala je osnovnoj školi u Koretištu nastavna sredstva, kao i ostale predmete potrebne za rad sa decom.

HO Svi za Kosmet: Pomoć osnovnoj školi u Koretištu kod Gnjilana
Ilustracija (Foto HO Svi za Kosmet)

OŠ "Bora Stankovi" koja se nalazi u ovom selu, nadomak Gnjilana, broji 140 učenika, a u sklopu nje radi i jedno istureno odeljenje u selu Straža.

Organizacija je za učenike donarala: smart TV, dve bele table za zid, markere u boji i brisače markera za bele table, jednu tablu od plute za kačenje dečijih radova, električni globus, hamer papire, slagalice, slovarice i plastelin, naveli su iz HO "Svi za Kosmet".

Ista organizacija je ovoj školi pružila još jednu pomoć.

Nedavno su, kako su saopštili, donirali sredstva za renoviranje učionice za predškolce, kada su dobili i molbu za pomoć u opremanju prostorije nastavnim sredstvima i ostalim predmetima potrebnim za rad sa decom u tom uzrastu.

HO "Svi za Kosmet" u kontinuitetu prikuplja i donira sredstva za narod na KiM, kojima je pomoć najpotrebnija.

Nedavno je donirala skener za rano otkrivanje smetnji sluha kao i svu prateću opremu dečijem odeljenju bolnice u Pasjanu, Zdravstvenog centra Gnjilane.

A već sedmu godinu zaredom, pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za paketiće za decu sa KiM koja traje do 25. decembra.

 Ostale vesti

KP: Korišćenje pirotehnike dozvoljeno od 26. decembra do 2. januara
Bliže se božićni i novogodišnji praznici, a sa njima i upotreba pirotehničkih sredstava. Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da budu oprezni. „Slavi srcem a ne oružjem“, poručili su, te upozorili na to da je korišćenje pirotehničkih sredstava dozvoljeno tek od 26. decembra.
  • 08.12.2021
Napadi i pritisci na medije
Stanje slobode medija u čitavom regionu je loše, a najveći problemi su verbalni i fizički napadi na novinare, autocenzura, ekonomski i politički pritisci i neregulisano medijsko tržište, ocenili su danas učesnici konferencije koju je organizovalo Udruženja novinara Srbije (UNS), u okviru projekta "Pod pritiskom".
  • 08.12.2021
Građani Severne Mitrovice o novim merama: Samo otežavaju ljudima
Vlada Kosova usvojila je 30. novembra nove opšte i posebne mere za kontrolu, sprečavanje i borbu protiv pandemije kovida-19 .
  • 08.12.2021
“Čitanje je ključ dobrog pisanja”

Dom kulture „Gračanica“ organizovao je treću dečju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“. ”Iako je Gračanica malo mesto, mališani koji pohađaju radionicu su vanserijski talentovani”, istakla je književnica i predavač Milica Matijević.

  • 08.12.2021
Sevce: Oštećena javna rasveta
U selu Sevce, u Gornjoj Mahali, došlo je do fizičkog oštećenja na trafou javne rasvete gde je iščupana fotoćelija koja reguliše rasvetu, usled čega su žitelji ovog mesta sinoć ostali bez osvetljenja. 
  • 08.12.2021
Misija OEBS-a na Kosovu osudila rušenje spomen ploče otetim novinarima
"Misija OEBS-a na Kosovu osuđuje ponovljeni vandalizam na spomen-ploči kraj Velike Hoče posvećenoj dvojici novinara kosovskih Srba koji su nestali u tom području 21. avgusta 1998. godine", navodi se u poruci na zvaničnoj Fejsbuk stranici ove misije.
  • 07.12.2021