Vesti
Društvo

HO "Kosovsko Pomoravlje" nastavlja akciju pomoći

Članovi Humanitarne organizacije "Кosovsko Pomoravlje" su u okviru akcije podele humanitarnih paketa obišli porodice u Straži, Tomancu i Pančelu.
HO
Članovi HO

Cilj ove Humnitarne organizacije je da ljudima koji žive u Кosovkom Pomoravlju olakšaju trenutnu situaciju prouzrokovanu epidemijom koronavirusa, ali i da uporedo nastave sa uobičajenim aktivnostima organizacije.

"U toku praznične akcije, podeljeno je ukupno 17 paketa pomoći u hrani, za sugrađane kojima je snabdevanje namirnicama dodatno otežano usled okolnosti izazvanih pandemijom", saopšteno je iz ove Humanitarne organizacije.

Humanitarna organizacija "Kosovosko Pomoravlje" je pored dedele paketa socijalno ugroženim porodicama pokrenula i akciju „Darujmo za Vaskrs“ i pozivaju sve koji su u mogućnosti da ih podrže u tome.

 Ostale vesti

Počela isplata 10.000 dinara pomoći za decu

Isplata jednokratne pomoći države roditeljima dece starosti do 16 godine počinje danas. Za mesec dana, za pomoć od 10.000 dinara prijavljeno je 1.101.232 dece.

  • 25.09.2023
Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.
  • 25.09.2023
Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

  • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
  • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
  • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
  • 21.09.2023