Vesti
Društvo

“Heroji našeg doba” nova emisija Katarine Marinković

“Heroji našeg doba” naziv je nove emisije New Press produkcije, koja će se u narednih šest meseci dva puta mesečno emitovati na kanalima TV Mreže.
 • 07.09.2023
 • 15:36 h
 • Društvo
 • izvor: Medija centar Čaglavica, Kim
 • komentara:
 • pregleda: 660
“Heroji našeg doba” nova emisija Katarine Marinković
Katarina Marinković (Foto Medija centar Čaglavica)

Autorka emisije, novinarka Katarina Marinković, kazala je da je cilj ove emisije da javnosti predstavi priče o životu i izazovima sa kojima se suočava običan čovek na Kosovu. Poseban akcenat će, napominje, biti na položaju i problemima mladih ljudi, iz svih etničkih zajednica.

“Kroz ovu emisiju ćemo obraditi teme kojih, rekla bih, gotovo da nema ili su jako malo zastupljene u javnosti – a to je da se predstavi život običnog čoveka, običnih ljudi, svih ljudi, svih nacija na Kosovu. Njihovi problemi sa kojima se suočavaju i način na koji žive, kako i u kojim uslovima. Da li im ko i kako pomaže. Na neki način ćemo se truditi da i ljudima, odnosno gledaocima kroz emisije ukažemo i na njihova prava, koja su im zakonom zagarantovana, a o kojima možda ne znaju dovoljno. Gosti će biti predstavnici humanitarnih organizacija, udruženja, pojedinci, ali i predstavnici instucija kako lokalnih tako i centralnih”, navela je Marinkovićeva.

Javnost će, prema njenim rečima, kroz ovaj serijal imati priliku i da čuje nešto više o međuetničkoj saradnji i solidarnosti.

“Nekako u medijima preovladavaju priče o tenzijama, napadima, netrpeljivosti među zajednicama, političarima, njihovim izjavama, što ponekad stvara konfuziju, a mogu slobodno da kažem i netrpljivost među zajednicama. Međutim, nije baš sve tako crno, postoje primeri saradnje, solidarnosti, dobrih komšijskih odnosa, ali to nije toliko vidljivo. Tako da je negde cilj da se predstave i ti pozitivni primeri međuetničke saradnje i solidarnosti. Takve primere je recimo u javnost na površinu iznela pandemija koronavirusa i to su gledaoci imali prilike da vide u prethodnom serijalu emisija koja je nosila naziv `Heroji u doba koronavirusa`”, rekla je ona.

Format emisije je jednočasovni intervju u studiju. Snimana je i prva emisija u kojoj su gosti bili Marija Vasić iz Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje i odbornik u skupštini opštine Gragaš iz goranske zajednica Nedžmidin Sejdilar.

Ova emisija će biti emitovana 08. septembra od 21 sat na kanalima TV Mreže: TV Herc u Štrpcu, TV Puls u Šilovu, TV Mir u Leposaviću, kao i na društvenim mrežama.

Realizaciju 12 emisija „Heroji našeg doba“ podržalo je Ministaratvo za zajednice i povratak.Ostale vesti

Kosovska policija zabranila šetnju planinara i rekreativaca u Štrpcu

Za danas planirana šetnja planinara i rekreativaca iz Kosovske Mitrovice, Zvečana i Štrpca, posvećena Danu pešačenja, zabranjena je od strane kosovske policije u Štrpcu.

 • 23.09.2023
Javni poziv za dodelu sredstava za efikasnu grejnu opremu
Kosovsko Ministarstvo ekonomije je juče, 22. septembra, raspisalo Javni poziv za subvencije za efikasnu opremu za grejanje domova i stanova.
 • 23.09.2023
Dokumentarni film „Mudrost traume“ u ponedeljak pred gračaničkom publikom
Fondacija „Novak Đoković“ u saradnji sa Domom kulture „Gračanica“ u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“, organizuje projekciju dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea 25. septembra u velikoj sali Doma kulture „Gračanica“ sa početkom od 20 časova.
 • 22.09.2023
Svečana akademija povodom Dana opštine: Ljudi su najveće bogatstvo Gračanice
„Gračanica je simbol našeg naroda, Gračanica je i naš manastir, Gračanica su naši dobri i vredni ljudi, svako naše dete, svaka puna kuća, škola i crkva. Gračanica je i Milutin i Simonida, ali je Gračanica i ideja o opstanku jednog naroda“, rekla je predsednica lokalne samouprave Ljiljana Šubarić na Svečanoj akademija povodom Dana opštine u Domu kulture "Gračanica".
 • 21.09.2023
Posle završenog kursa, ženama iz RAE zajednice dodeljene šivaće mašine
Nakon tri meseca obuke u šivenju i pletenju za pripadnice RAE zajednice završen je projekat „Impusl za novi početak“ koji je sprovelo Udruženje poslovnih žena „Avenija“. Polaznicama kursa su dodeljene šivaće mašine kako bi, nakon radionice, samostalno radile i privređivale.
 • 20.09.2023
Održan prvi “Gračanički kros
Pod slogom “Nije frka, može trka” organizovan je prvi “Gračanički kros”. Oko 200 učesnika okupilo se najpre u dvorištu Doma kulture “Gračanica” odakle je startovala trka. Učesnici su bili podeljeni u dve grupe, takmičari do 14 godina i stariji.
 • 20.09.2023