Helikopterima ugašen požar u blizini Dečana

U okolini manastira Visoki Dečani ugašen je veliki požar koje je zahvatio šumske predele, a posledica po ljude i objekte nije bilo, saopšteno je iz Kfora.

Podeli ovaj članak sa:
 • Požar u blizini manastira Visoki Dečani (Foto Twitter printscreen)

Zbog siline vatre u gašenje su bili uključeni i helikopteri Kfora, uz vatrogasna vozila.

Gašenje požara podržale su vatrogasne brigade u Peći i Dečanima, kao i kosovska policija kako bi požar bio obuzdan.

"Vatra nije ugrozila nijednu stambenu zonu i Kfor je i dalje oprezan u pružanju pomoći ako je potrebno. Kfor je uvek spreman da zaštiti sve ljude na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Ostale vesti

 • „Pčelarstvo nije lak posao“

  „Pčelarstvo nije lak posao“

  Siniša Đorđević se bavi se pčelarstvom četiri godine. Sve je počelo kao hobi, sa nekoliko košnica. Trenutno ih, na tihom i mirnom mestu, među livadama i šumarcima u Sušici kraj Gračanice ima više od 20.

 • U Mitrovici ponovo truju pse i mačke

  U Mitrovici ponovo truju pse i mačke

  Kosovska Mitrovica već godinama unazad ima problem sa napuštenim životinjama, koji se nažalost rešava na nehuman način. Poslednjih dana na ulicama Mitrovice, po dojavama građana, pronađen je veliki broj pasa i mačaka koji su otrovani. Iz udruženja “Šapa“ poručuju da se mora naći drugo rešenje.

 • Počeo raspust za osnovce

  Počeo raspust za osnovce

  Osnovcima od prvog do sedmog razreda danas je poslednji radni dan u ovoj školskoj godini. Osmaci su nastavu završili 31. maja.

 • Položaj žena u društvu loš, a doprinos veliki

  Položaj žena u društvu loš, a doprinos veliki

  NVO „Gračanička inicijativa za održivi razvoj (GIOR) predstavila je javnosti „Izveštaj o položaju žena u upravljanju i ekonomiji“ čiji rezultati pokazuju da su žene na vodećim pozicijama još uvek samo u onoj meri koja garantuje ispunjavanje minimalne kvote.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane