Vesti
Društvo

Gužve na prelazima

U jeku sezone letnjih odmora, sve su učestalije gužve na prelazima na Kosovu. Prema podacima Kosovske policije, trenutno se najviše čeka na prelazu Merdare, dok se na Jarinju beleže četrdesetpetominutna zadržavanja.
Gužve na prelazima
Ilustracija (Foto Kossev)

Na Merdaru su najduža zadržavanja tokom izlaska sa Kosova, za šta se čeka i do četiri sata, dok su kolone duge i do 1.200 metara. Za ulazak na Kosovo, na istom prelazu čeka se od 60 do 90 minuta.

Duža zadržavanja Kosovska policija zabeležila je i na prelazu Bela Zemlja, gde putnici koji ulaze na Kosovo čekaju do sat vremena, dok se za izlazak čeka i do sat i po vremena.

Na ovom prelazu su kolone i do 800 metara – na izlazu i do 400 metara na ulazu na Kosovo.

Duža čekanja zabeležena su i na prelazu Mutivode gde se na izlasku čeka i do dva sata.

Usled godišnjih odmora, već duže vreme beleže se veće gužve i na prelazima na Severu Kosova.

I dok putnici koji ulaze na Kosovo, ovog jutra na Jarinju čekaju i do četrdesetpet minuta, a dok su kolone i do 600 metara, na ulasku se beleže petominutna zadržavanja.Ostale vesti

Počinje upis u prvi razred i predškolsko obrazovanje
Upis dece u prvi razred i predškolsko obrazovanje za 2020/2021. godinu u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva obrazovanja Republike Srbije počinje sutra 1. aprila i trajaće do 31. maja ove godine.
  • 31.03.2020
Šivenje maski, humani gest tokom epidemije
Članica Udruženja poslovnih žena „Avenija“ Nadica Jorgić iz Preoca neumorno šije i poklanja maske od kako je počela epidemija koronavirusa. Iako je to posao koji iziskuje dosta vremena, Jorgićeva je odlučila da na taj način da svoj doprinos i pomogne ljudima da lakše prebrode pandemiju.
  • 31.03.2020
Vatromet i aplauz za medicinske radnike
U znak podrške lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv virusa korona, večeras je u Kosovskoj Mitrovici priređen vatromet.
  • 30.03.2020
Počelo letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počelo je tokom noći pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri. Time je noć "skraćena", a dan produžen za 60 minuta, posle zimskog računanja vrmena.
  • 29.03.2020
Počinje letnje računanje vremena
Letnje računanje vremena počinje noćas pomeranjem časovnika jedan sat unapred – sa dva sata na tri.
  • 28.03.2020
KM: Fakultet tehničkih nauka otpočeo izradu vizira
U laboratoriji za mehatroniku Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici otpočela je izrada zaštitnih vizira koji će biti namenjeni medicinskom osoblju. Dekan Fakulteta tehničkih nauka dr Nebojša Arsić istakao je da "Fakultet kao društveno odgovorna institucija uvek stoji na raspolaganju široj zajednici".
  • 28.03.2020