Vesti
Društvo

Gužve na prelazima

U jeku sezone letnjih odmora, sve su učestalije gužve na prelazima na Kosovu. Prema podacima Kosovske policije, trenutno se najviše čeka na prelazu Merdare, dok se na Jarinju beleže četrdesetpetominutna zadržavanja.
Gužve na prelazima
Ilustracija (Foto Kossev)

Na Merdaru su najduža zadržavanja tokom izlaska sa Kosova, za šta se čeka i do četiri sata, dok su kolone duge i do 1.200 metara. Za ulazak na Kosovo, na istom prelazu čeka se od 60 do 90 minuta.

Duža zadržavanja Kosovska policija zabeležila je i na prelazu Bela Zemlja, gde putnici koji ulaze na Kosovo čekaju do sat vremena, dok se za izlazak čeka i do sat i po vremena.

Na ovom prelazu su kolone i do 800 metara – na izlazu i do 400 metara na ulazu na Kosovo.

Duža čekanja zabeležena su i na prelazu Mutivode gde se na izlasku čeka i do dva sata.

Usled godišnjih odmora, već duže vreme beleže se veće gužve i na prelazima na Severu Kosova.

I dok putnici koji ulaze na Kosovo, ovog jutra na Jarinju čekaju i do četrdesetpet minuta, a dok su kolone i do 600 metara, na ulasku se beleže petominutna zadržavanja.Ostale vesti

Protesti peto veče zaredom
Oko 19 sati počela je protestna šetnja u Novom Sadu, a namera učesnika protesta je da blokiraju policijsku stanicu u Radničkoj ulici, objavila je Agencija Beta. U Beogradu ispred Narodne skupštine i u Pionirskom parku okupilo se nekoliko stotina ljudi, javlja agencija Fonet. Protest se održava i ispred Skupštine grada u Nišu.
  • 11.07.2020
Pomoć Eparhije diseldorfsko-nemačke za ambulantu u Prizrenu
Eparhija diseldorfsko-nemačka u periodu od 7. do 19. aprila sakupila je 23.000 evra, a ta suma je između ostalog iskorišćena za kupovinu medicinske opreme koja će biti data na korišćenje ambulanti u Prizrenu.
  • 11.07.2020
Gračanica: Počela akcija uklanjanja divljih deponija
Odeljenje javnih službi u Opštini Gračanica započelo je akciju čišćenja divljih deponija na teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 10.07.2020
Treće veče protesta prošlo bez većih incidenata
Više hiljada građana protestovalo je sinoć, treći dan zaredom, ispred Skupštine Srbije kako bi izrazili nezadovoljstvo aktuelnim režimom. Za raziku od prethodna dva dana, skup je prošao bez većih incidenata i sukoba sa policijom.
  • 10.07.2020
Ko su
“Heroji u doba koronavirusa” naziv je nove emisije u produkciji Medija centra u Čaglavici, koja će se u narednih pet meseci svakog drugog petka emitovati na kanalima TV Mreže i Radio televiziji KIM.
  • 09.07.2020
Mirna okupljanja veterana OVK u više gradova na Kosovu
Stotinak pripadnika bivše OVK okupilo se u podne u Prištini kako bi izrazili neslaganje sa predlogom optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija, dvojice vođa te organizacije koje haški sud sumnjiči za ratne zločine na Kosovu.
  • 09.07.2020