Vesti
Društvo

Gužve na prelazima, na Merdaru se čeka i do pet sati

Prema najnovijim podacima kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, za izlazak sa Kosova preko Merdara, u ovom trenutku čeka se i do pet sati, dok je u suprotnom smeru zadržavanje do 15 minuta.

Gužve na prelazima, na Merdaru se čeka i do pet sati
Merdare (Foto Blic)

Dužih zadržavanja ima i na prelazu Bela Zemlja, gde se za ulazak u centralnu Srbiju čeka tri sata, a u drugom pravcu oko 10 minuta.

Na prelazu Mutivode za izlazak sa Kosova čeka se oko sat i po, a u suprotnom pravcu svega pet minuta.

Na Jarinju se za ulazak u centralnu Srbiju čeka nešto više od sat, dok je zadržavanje u suprotnom smeru od 10 do 15 minuta.

Na prelazu Vrbnica vozači za izlazak sa Kosova čekaju između 20 i 25 minuta, a u suprotnom smeru pet do 10 minuta.

Na ostalim prelazima situacija je daleko bolja, čeka se najviše 10 minuta u oba pravca.

Poznato je da kraj avgusta označava kraj letnjih odmora, pa se svi građani vraćaju svojim kućama.Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022