Vesti
Društvo

Gužve na prelazima, na Merdaru se čeka i do dva sata

Kao što je i uobičajeno za letnju sezonu, a usled dolaska većeg broja ljudi iz dijaspore, na prelazima između centralne Srbije i teritorije Kosova i danas su veća zadržavanja. Ovog podneva najviše se čeka na prelazu Merdare, a gužve su i na prelazima Bela Zemlja i Mučibaba, pokazuju poslednji podaci kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova.
Gužve na prelazima, na Merdaru se čeka i do dva sata
Merdare (Foto Kim arhiva)

Za ulazak na Kosovo preko Merdara čeka se do dva sata, u koloni dugoj najmanje 300 metara.

Gužve su i sa druge strane, ali znatno manje. Oni koji su se preko Merdara uputili ka centralnoj Srbiji, prema poslednjim podacima kosovskog MUP-a, čekaju do 20 minuta.

Na prelazu Bela Zemlja zadržavanja su do 30 minuta. Čekaju oni koji su se uputili ka Kosovu, dok u drugom pravcu nema zadržavanja.

Kolona, doduše manja, stvorena je i na prelazu Mučibaba, gde se su zadržavanja za ulazak na Kosovo do 20 minuta.

Prema podacima kosovskog MUP-a, na Jarinju se u oba pravca čeka od 15 do 20 minuta.

Prištinski mediji javljaju danas da su mnogi građani odlučili da i ovaj vikend provedu u Albaniji, te da je još u jutarnjim satima preko prelaza Morina, u ovu zemlju ušlo 10.000 građana.

Međutim, prema podacima kosovskog MUP-a, na ovom prelazu nema zadržavanja.Ostale vesti

Kancelarija za KiM finansira uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči
Na zahtev meštana i opštine Orahovac u toku je uređenje puta ka seoskom groblju i crkvi u Velikoj Hoči, sa izgradnjom parkinga i pristupnog stepeništa, koje finansira Kancelarija za KiM.
  • 26.07.2021
Malim virtuozima potrebna nova harmonika
Jovanu i Nikoli iz Parteša, koji spadaju među najbolje mlade harmonikaše sa Kosova, su potrebni novi instrumenti.
  • 26.07.2021
Na Kosovu Dan žalosti zbog 10 poginulih u nesreći u Hrvatskoj
Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak za Dan žalosti u čast kosovskih građana koji su tragično izgubili život u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.
  • 26.07.2021
Uručene književne nagrade „Grigorije Božović“
U porti manastira Devine vode nedaleko od Zvečana danas su, nakon liturgije posvećene Presvetoj Bogorodici Trojeručici koju je služio vladika Teodosije, dodeljene nagrade Društva književnika Кosova i Metohije.
  • 25.07.2021
Merdare: Iz pravca centralne Srbije ka Kosovu zadržavanje sat vremena
Kolona vozila duga oko 150 metara formirana je na prelazu Merdare, iz pravca centralne Srbije ka Kosovu, navodi se na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova.
  • 25.07.2021
Koha: Revizor zabeležio niz prekršaja i u opštini Gračanica

Kancelarija državnog revizora (KDR) utvrdila je niz kršenja tokom revizije sprovedene u opštini Gračanica, prenosi Koha.

  • 24.07.2021