Vesti
Društvo

Gužve na Merdaru, čeka se više od četiri sata

Višečasovna zadržavanja na Merdaru beleže se i ovog vikenda, kolona iz pravca Kosova ka centralnoj Srbiji duga je 1.200 metara, najnovniji su podaci kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Gužve na Merdaru, čeka se više od četiri sata
Ilustracija (Foto Pixabay)

Prilikom izlaska sa Kosova na Merdaru se čeka više od četiri sata, dok su u suprotnom pravcu zadržavanja od 10 do 15 minuta.

Na Jarinju vozači za ulazak u centralnu Srbiju vozači čekaju oko sat vremena, a u suprotnom smeru od pet do 10 minuta.

Za izlazak sa Kosova na prelazu Bela Zemlja čeka se nešto više od pola sata.

Na ostalim prelazima čeka se od pet do 10 minuta u oba smera.

 Ostale vesti

Školama na severu Kosova donacija od tri miliona dinara
Školama na severu Kosova danas je uručena donacija u vrednosti od oko tri miliona dinara, a koju je obezbedila Fondacija za decu i mlade "Gnezdo" Grada Beograda.
  • 20.05.2022
Jevtić sa Devenportom o rešavanju problema u opštini Štrpce
Šef misije OEBS-a na Кosovu, ambasador  Majkl Devenport posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom se sastao sa predsednikom opštine Daliborom Jevtićem. 
  • 20.05.2022
Eparhija raško-prizrenska traži efikasnu vladavinu prava za SPC

Eparhija raško-prizrenska izražava duboku zabrinutost zbog nepoštovanja odluke Ustavnog suda u Prištini koji je 20. maja 2016. godine pravosnažno i konačno potvrdio vlasništvo manastira Visoki Dečani na prostoru od 24 hektara zemlje koja okružuje manastir.

  • 20.05.2022
Festival ’’Mirdita, Dobar dan’’ od 25. maja u Beogradu
Ovogodišnje, deveto izdanje festivala “Mirëdita, Dobar dan!” biće otvoreno u sredu, 25. maja u 18:00 časova izložbom “Sve naše suze”, a festivalski program trajaće do 28. maja na nekoliko lokacija u Beogradu, saopštili su danas organizatori.
  • 20.05.2022
Četvrt veka Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta PU

Katedra za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, obeležila je danas prigodnim programom 25 godina postojanja.

  • 19.05.2022
Predstavljena Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu

Platforma za izgradnju poverenja na Kosovu koja je nastala u saradnji NVO Nova duštvena inicijativa, Open Data Kosovo i Alternativa predstavljena je sinoć u hotelu Emerald u Čaglavici.

  • 19.05.2022