Vesti
Društvo

Gužva u Registracionom centru u Lapljem Selu, stigle tablice

Posle više meseci Registracioni centar u Lapljem Selu dobio je registarske oznake za vozila.
Gužva u Registracionom centru u Lapljem Selu, stigle tablice
Registracioni centar u Lapljem Selu (Foto Kim)

U Registracionom centru u Lapljem Selu danas je zabeležena velika gužva, pošto vozači iz srpskih sredina na centralnom Kosovu čekaju na registraciju svojih vozila.

Gužva je pojačana i zbog činjenice da oni koji su donedavno na vozilima imali KS tablice sada moraju da izvrše preregistraciju na RKS.

Kako saznajemo, osim iz srpskih sredina od jutros je u Lapljem Selu bilo i dosta građana Prištine.Ostale vesti

Očišćena divlja deponija na Padalištu
Odeljenje javnih službi Opštine Gračanica uklonilo je divlju deponiju u naselju Padalište, a ceo prostor je uređen, saopšteno je iz ove lokalne samouprave. Takođe je upućen apel meštanima da se smeće ne baca na mestima koja za to nisu predviđena.
  • 16.04.2021
Komandir Policije: Slučaj Dimitrijevića procesuiran po zakonu
Komandir Policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković poručuje da svako ko je nezadovoljan istragom u slučaju prebijanja Luke Dimitrijevića može da se obrati Inspektoratu policije u Prištini i to prijavi. On tvrdi da je istraga sprovedena po zakonu.
  • 16.04.2021
Auto protest zbog prebijanja Luke Dimitrijevića
Treći dan zaredom u Gračanici se odvijaju protesti zbog prebijanja Luke Dimitrijevića od strane trojice radnika obezbeđenje preduzeća za proizvodnju i preradu pečuraka čiji je vlasnik Albanac. Danas je, za razliku od prethodna dva dana, umesto okupljanja bila organizovana vožnja automobilima.
  • 16.04.2021
Nastava u školama od ponedeljka
I srpske i kosovske vlasti su istovremeno donele odluku o povratku u škole od ponedeljka 19. aprila. Na sednici Kriznog štaba u Beogradu odlučeno je da školarci mogu da se vrate u klupe. Istovremeno je i na Kosovu ministarka obrazovanja Arberije Nagavci saopštila da će od ponedeljka škole raditi.
  • 16.04.2021
Od ponedeljka počinju sa radom ugostiteljski objekti
Od ponedeljka 19. aprila na Kosovu sa radom počinje ugostiteljski sektor i tržni centri uz strogo poštovanje mera, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka predstavnika kosovskog Ministarstva za administraciju i lokalnu samoupravu, ministarstva zdravlja i gradonačelnika opština na Kosovu o situaciji u vezi sa pandemijom.
  • 15.04.2021
Trajković: Ne pomišljam na ostavku, bez obzira na pritiske
Komandir stanice policije u Gračanici Bratislav Trajković izjavio je za Kosovo onlajn da ne razmišlja o tome da podnese ostavku jer, kako tvrdi, o slučaju prebijanja srpskog mladića i napadača odlučuje tužilac, a ne policija.
  • 15.04.2021