Vesti
Društvo

Gužva na prelazu Bela zemlja, čeka se više od sat vremena

Prema podacima kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova na prelazu Bela zemlja za ulazak na Kosovo čeka se skoro dva sata. 
Gužva na prelazu Bela zemlja, čeka se više od sat vremena
Ilustracija (Foto Getty images)

Kolona vozila duga 900 metara formirana je na prelazu Bela zemlja za ulazak na Kosovo, dok je sa suprotne strane ona duga 400 metara, a čeka se do 40 minuta za izlazak sa Kosova.

Gužvi ima i na prelazu Mučibabe gde putnici čekaju do 30 minuta za ulazak na Kosovo, a kolona vozila duga je 200 metara, dok na suprotnoj strani putnici čekaju tri do pet minuta.

Na svim ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podsetimo, sinoć je oko 50 ljudi blokiralo administrativni prelaz Merdare iz pravca Kuršumlije ka Podujevu, pa je saobraćaj preko tog prelaza obustavljen. Kosovska policija pozvala je putnike da ga izbegavaju, te da koriste prelaze Bela Zemlja i Mutivode.

Prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su već dve nedelje.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023