Vesti
Društvo

Gužva na prelazima, na Merdaru se čeka do 7 sati

Prema poslednjim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, dužih zadržavanja ima na administaritvnim prelazima Merdare, Jarinje, Bela Zemlja, Mutivode. Za izlazak sa Kosova najduže se čeka na Merdaru, oko 7 sati.
Gužva na prelazima, na Merdaru se čeka do 7 sati
Ilustracija (Foto Getty Images)

Kolona vozila koja napuštaju Kosovo na Merdaru je duga oko 2 kilometra. Da napuste Kosovo čekaju oko sedam sati, dok se za ulazak na Kosovo čeka oko sat vremena.

Gužve ima i na Jarinju. Na ovom prelazu se za izlazak sa Kosova čeka oko 4 sata, a kolona vozila je duga oko kilometar.

Za izlazak sa Kosova čeka se i na prelazu Mutivode. Tu su zadržavanja do tri sata.

Dužih zadržavanja ima i na prelazu Bela zemlja. Tu se za izlazak sa Kosova čekao od sat i po do dva i kolona vozila je duga oko 850 metara.

Ovi podaci objavljeni su na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova u 13:30 sati.Ostale vesti

Vlada Kosova donela odluku o ukidanju određenih mera
Odlazeći premijer Kosova Aljbin Kurti i vršilac dužnosti ministra zdravlja Arben Vitia saopštili su danas na konferenciji za štampu odluke donete na sednici Vlade Kosova u vezi sa ublažavanjem mera uvedenih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.
  • 31.05.2020
Od ponedeljka se otvaraju svi prelazi i ukidaju epidemiološke mere
Novo ublažavanje mera na Kosovu, koje su donete u borbi protiv širenja koronavirusa, može se očekivati danas u 18 sati za kada je zakazan sastanak u kosovskoj vladi, a očekuje se da će nove mere doneti otvaranje prelaza, vrtića, obdaništa, škola, kafića i restorana, prenosi Koha.
  • 31.05.2020
Novi protesti meštana Štrpca zbog izgradnje MHC
Meštani Štrpca i okolnih sela, njih oko 300, protestovali su danas zbog nedavne izjave direktora „Matkos grup“ Ljabinota Vitije da ova komapnija ima sve potrebne dozvole za izgradnju mini-hidrocentrale kod mesta „Obe reke“ i drugim lokacijama na Brezovici.
  • 31.05.2020
Sa Merdara vraćen kamion iz centralne Srbije
Sa administrativnog prelaza Merdare jutros je vraćen kamion sa robom iz centralne Srbije, potvrđeno je RTS-u. To praktično znači da je počela primena novih mera koje je donela kosovska Vlada.
  • 31.05.2020
Od 1. juna normalizacija međugradskog saobraćaja
Gradski i međugradski prevoz biće normalizovani sa početkom treće faze ublažavanja mera, dok će pravilnik o obavezama prevoznika, kao i putnika biti objavljen na dan stupanja na snagu nove faze 1. juna, potvrdio je za KoSSev portparol kosovskog ministarstva zdravlja, Faik Hoti.
  • 30.05.2020
Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020