Vesti
Društvo

Gužva na Jarinju, čeka se do dva sata

Na prelazu Jarinje večeras se čeka najmanje dva sata za ulazak na Kosovo. 
Gužva na Jarinju, čeka se do dva sata
Ilustracija (Foto Getty)

Kako KoSSev saznaje na licu mesta, kolona za ulazak je dugačka najmanje dva kilometra, i vozila se vrlo sporo pomeraju.

Za izlazak sa Kosova na ovom prelazu nema dužih zadržavanja.

Na drugom prelazu na severu, Brnjaku, nezvanično saznajemo da se na ulazak čeka oko sat vremena.

Prema poslednjim zvaničnim podacima kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova, međutim, ni na jednom prelazu, uključujući i Jarinje i Brnjak, nije registrovana nikakva gužva, te se na tabeli kosovskog MUP-a na svim prelazima beleži standardno zadržavanje od tri do pet minuta.

Danas je poslednji dan mini odmora nakon proslave Sretenja, kao i školskog raspusta, te se veći broj srpskih državljana vraća na Kosovo.Ostale vesti

Osmaci polažu kombinovani test
Budući srednjoškolci su testom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature, juče su polagali test iz matematike, a danas polažu kombinovani test.
  • 28.06.2022
Za cent skuplji litar dizela na Kosovu
Kosovsko ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine objavilo je maksimalne tržišne cene naftnih derivata koje važe 24 sata.
  • 28.06.2022
Obeležen Dan Prištinskog univerziteta
Svečanom akademijom, danas je na Fakultetu tehničkih nauka obeležen Dan Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.
  • 28.06.2022
Osmaci polagali test iz matematike
Budući srednjoškolci su juče ispitom iz maternjeg jezika počeli polaganje male mature. Danas je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. Završni ispit polaže se u 522 škole, od 1.260 koliko je bilo planirano, pošto je tako odlučeno iz bezbednosnih razloga.
  • 28.06.2022
Jovanović: Na pola sam puta da zaplačem
"Vidite i sami koliko je značajno čuti i doživeti ovakve trenutke pored ovoliko naroda na jednom ovako svetom mestu. Najviše sam, u suštini, pogođen i sve vreme sam na pola da zaplačem zbog ovih majki koje ovoliko dece rađaju i bore se da bi naša budućnost bila bolja i svetlija", rekao je u Gračanici trener i nekadašnji rukometni reprezentativac SR Jugoslavije Nedeljko Jovanović.
  • 28.06.2022
Vidovdanska priznanja majkama
Majkama sa četvoro i više dece su nakon liturgije u porti manastira Gračanice tradicionalno uručeni ordeni "Majka devet Jugovića".
  • 28.06.2022