Vesti
Društvo

Grupa rudara „Trepče“ stupila je u štrajk

Nekoliko rudara rudnika "Trepča" štrajkuje od juče, jer nisu dobili januarske plate, piše KosovaPress.
Grupa rudara „Trepče“ stupila je u štrajk
Trepča (Foto KosovaPress)

Predsednik Sindikata radnika „Trepče“ Gani Osmani rekao je za ovaj portal da rudari druge smene horizonta X štrajkuju. Osmani je rekao da su se rudari sreli sa direktorom Preduzeća „Trepča“, ali uprkos tome nastavljaju štrajk.

Istovremeno, 45 radnika treće smene nije išlo na posao.

„Druga smena desetog horizonta nije radila, dok su ostali horizonti radili. Bili smo tamo sa direktorom „Trepče“ i sindikata, gde je štrajkovalo 20 do 25 rudara koje je direktor obavestio da će im za 4 ili 5 dana biti uplaćene plate, odnosno dok se koncentrat ne proda. Tokom sledeće nedelje će imati 100 posto plate. Radnici su to odbili“, rekao je Osmani.

Osmani kaže da nije poznato da li su se radnici treće smene pridružili štrajku.

 Ostale vesti

Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021
Mali: Od 28. aprila prijava građana za 60 evra pomoći

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 evra svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

  • 28.02.2021
Održan još jedan protest u Gračanici
U Gračanici ispred policijske stanice i danas su se okupili učenici, njih pedesetak , kako bi pružili podršku mladićima koji su uhapšeni zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
UNS prikuplja novac za pomoć kolegama čije su kuće bile poplavljene
Udruženje novinara Srbije (UNS) sprovodi akciju prikupljanja novca za pomoć novinarima i medijskim radnicima na Kosovu čije su kuće i imanja stradala u poplavama koje su nedavno pogodile centralno Kosovo.
  • 24.02.2021