Vesti
Društvo

Grupa roditelja učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ zahteva prekid školske godine

Grupa od 50 i više roditelja učenika OŠ "Vladislav Ribnikar", saznavši da je kolegijum Saveta roditelja, neovlašćeno i mimo znanja Saveta roditelja, van poverenih ovlašćenja, doneo odluku da se nastava redovno nastavi od 22.05.2023. godina i da je poručeno roditeljima čija deca ne dolaze u školu da mogu da ispišu decu iz škole - poslala je apel i hitnu poruku da se odmah proglasi kraj radne školske godine, saznaje N1.
Grupa roditelja učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ zahteva prekid školske godine
OŠ "Vladislav Ribnikar", Beogad (Foto Tanjug/Vladimir Šporčić)

„Školska godina se na tragičan način završila 03.maja. Svaki dan posle toga nije nastavak školske godine nego veštačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Deca su nam ubijena u školi“, stoji u apelu.

Podseća se da u skladu sa Statutom OŠ „Vladislav Ribnikar“ kolegijum čini osam roditelja predstavnika svakog razreda.

Prema saznanju roditelja, kolegijumu je prisustvovalo 16 roditelja, „očigledno podobnih da donese ovakvu odluku mimo većine koja je na zvaničnim sednicama imala drugačiji stav“, Međutim, kako se navodi, glasanje nije bilo dozvoljeno“.

Dodaje se da je Savet roditelja jedini organ koji ima pravo da donese odluku u ime roditelja u skladu sa Statutom i Zakonom.

Ispred roditelja apel su potpisali Bojan Ninković, Milena Vasić, Vojin Šaljić i Miloš Stojanović.Ostale vesti

Dobrotin: Petočlana porodica Trajković uskoro u novom domu

U Dobrotinu je na treći dan Svete Trojice, seoske slave ovog mesta, ministar za zajednice i povratak Nenad Rašić položio kamen temeljac za izgradnju kuće petočlanoj porodici Trajković.

  • 06.06.2023
Američki KFOR i Leposavci odmerili snage u vuči konopca
Ispred zgrade opštine u Leposaviću, građani koji protestuju već deseti dan – juče su označili početak ovogodišnjih Radničkih igara, tradicionalne manifestacije koja se u ovoj opštini održava. U ovim igrama danas su im se pridružili i pripadnici američkog KFOR-a.
  • 06.06.2023
Od ljubavi prema tradiciji do venčanja u Prizrenu u narodnoj nošnji iz Sirinićke Župe
Zbog ljubavi i poštovanju prema tradiciji i običajima, Bojan Tomić iz Štrpca, inače novinar, i njegova izabranica Jasna Janićijević venčali su se u Prizrenu u narodnoj nošnji.
  • 06.06.2023
Forum srednjih stručnih škola: Roditelji zaključuju ocene
Članovi Foruma srednjih stručnih škola negodovali su zbog toga što, kako tvrde, u jednom broju stručnih škola nastavnici ne mogu da zaključe ocene i predlože odeljenskom veću pre nego što dobiju saglasnost roditelja da su zadovoljni zaključenom ocenom koje je njihovo dete dobilo.
  • 05.06.2023
Dani opštine Lipljan: Crkveno dvorište oaza mira i blagostanja
U porti crkve u Lipljanu, u kojoj se nalaze hram Vavedenja Presvete Bogorodice i Sveti Flora i Lavr, počeli su Dani opštine Lipljan. Okupili su se preostali lipljanci ali i meštani okolnih sela koji ovo dvorište doživljavaju kao jedinu oazu mira ali i mesto druženja u ovom gradiću.
  • 05.06.2023
Laplje Selo u pisanim izvorima
Laplje Selo se prvi put pominje u Gračaničkoj povelji (1314-1316) kojom je kralj Milutin svoj ktitorski hram bogato darivao posedima u okolini Prištine. Samo naselje i celokupni seoski atar su sve do otomanske okupacije bili manastirski posed.
  • 04.06.2023