Vesti
Društvo

Grenel na liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel prisustvovao je liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju, koju je služio starešina hrama, protojerej stavrofor Dragan Veleušić.
Grenel na liturgiji u hramu Svetog Save u Milvokiju
Ričard Grenel na liturgiji (Foto FB Srbi za Trampa 2020)

Inicijativa "Srbi za Trampa 2020" ogranizovala je posetu Ričarda Grenela hramu Svetog Save u Milvokiju, kao i njegove jučerašnje susrete s predstavnicima srpske zajednice iz dve savezne države – Viskonsin i Ilinois.

Predstavnica te Inicijative Olga Ravasi rekla je za Tanjug da je "za danas bila predviđena samo poseta crkvi, čime je, krunisan uspešan vikend s Ambasadorom Grenelom".

"I predsednik Tramp je juče došao u Viskonsin i ide se dalje, privatni zajednički sastanci su održani u petak, a najvažniji s istaknutim predstavnicima zajednice u subotu", rekla je ona.

Grenel je tokom jučerašnjeg razgovora s predstavnicima srpske zajednice u "srpskoj kući" preneo reči predsednika SAD Donalda Trampa da je Sporazum iz Vašingtona bio težak i da su uzbuđeni zbog njegove primene.

Takođe, Grenel je preneo i mišljenje da politika oko Kosova Trampovog protivkandidata na izborima 3. novembra Džoa Bajdena, neće ići u željenom pravcu.

"Znamo tačno gde će Bajdenova administracija ići, to je pravac koji ne želimo", rekao je Grenel. Dodao je i da je Bela kuća ponosna što je dve strane dovela za sto da pričaju o ekonomiji, upravo onome što Tramp zna najbolje.

 


🚨AMBASSADOR RICHARD GRENELL🚨

📢 We are beyond honored to have hosted Ambassador Grenell at the St. Sava Serbian...

Posted by SERBS for TRUMP 2020 on Недеља, 25. октобар 2020.

 Ostale vesti

Usvojen zahtev vezan za električnu energiju na Severu Kosova
Podrškom 61 poslanika u kosovskom parlamentu danas su usvojene preporuke skupštinskog odbora povodom zahteva da KOSTT obezbedi sredstva za pokrivanje troškova za električnu energiju na Severu Kosova.
  • 06.05.2021
USAID donira Kosovu 1,6 miliona dolara
Predsednica Kosova Vjosa Osmani je sa direktorkom USAID-a Lisom Magno i ambasadorom Sjedinjenih Država Filipom Kosnetom potpisala ugovor o grantu na osnovu kojeg će Kosovu biti donirano 1,6 miliona dolara.
  • 06.05.2021
Lokalizovan požar na divljoj deponiji
Požar na divljoj deponiji koja se nalazi između Ugljara i Preoca je lokalizovan, potvrdio je za RTV Kim direktor JKP „Ekologija“ Dejan Dimitrijević. 
  • 06.05.2021
Gori divlja deponija između Ugljara i Preoca
Između Ugljara i Preoca trenutno gori divlja deponija. Vatra se širi prema dalekovodu za struju.
  • 06.05.2021
Rama: Za letovanje u Albaniji nije potrebna potvrda o vakcinaciji

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da Albanija neće nametati nikakve uslove ili prepreke onima koji ove godine žele da dođu na letovanje u tu zemlju, prenosi Ljajmi.

  • 05.05.2021
Vatrogasci: Humana profesija i rad u nehumanim uslovima

Danas se obeležava Međunarodni dan vatrogasaca kao podsetnik na dan kada je u požaru 1998. godine nastradalo pet australijskih vatrogasaca. Od izmeštanja iz Prištine nakon rata, u Lapljem Selu funkcioniše Vatrogasna služba. Loši uslovi rada, nedostatak opreme, kadrova i neregulisan status problemi su ovdašnjih vatrogasaca.

  • 04.05.2021