Vesti
Društvo

Gradonačelniк Štrpca osudio sprečavanje planinara da se penju na Šar planinu

Zabrana penjanja planinarima koji su došli iz svih krajeva Srbije, na najviši vrh Šar planine Ljuboten je čin za svaku osudu, kazao je gradonačelnik Opštine Štrpce Bratislav Nikolić.
Gradonačelniк Štrpca osudio sprečavanje planinara da se penju na Šar planinu
Bratislav Nikolic (Foto Novosti)

”Uspon na vrh Ljuboten na Šar planini je tredicionalan događaj koji se organizuje svake godine. Iz godine u godinu je sve više planinara koji učestvuju i penjanju. Nejasno je kako i zbog čega se baš sada zabranjuje nešto što apsolutno ni u kakvom smislu ne može da naškodi nikome, već može samo da doprinese da Šar planina i opština Štrpce budu mesta na kojima se promoviše sport, lepi događaji i nešto što treba da bude korisno za čitavo Кosovo a ne samo za našu opštinu. Ako ima bilo kakvih problema da se svima onima koji su došli da osete čari penjanja na Šar planini, omogući da to i ostvare, možemo da ih rešimo zajedno jer ovo nije način na koji može bilo šta dobro da se postigne”, rekao je gradonačelnik Nikolić.

Apelovao je na sve koji mogu da pomognu u rešavanju problema to i učine, kako bi se namera onih koji su došli da uživaju u priorodi i čarima koje ova planina pruža to i omogućilo, dodaje se u saopštenju.

”Molim i predstavnike Međunarodne zajednice da se aktivno uključe i pomognu u rešavanju problema, jer je Šar planina i opština Štrpce bila mesto dobrodošlice svima onima koji je zajedno sa nama čine lepšom”, zaključio je gradonačelnik Nikolić.Ostale vesti

Šeholi ponovo izabran za direktora IAMN
U Prištini je danas održana skupština Instituta za afirmaciju međuetnickih odnosa (IAMN), na kojoj je izabran novi bord ove organizacije. Za predsednika borda je izabran Miljazim Gaši, a za potpresednika Vladimir Živković, potvrdio je za RTV Kim Fatmir Šeholi.
  • 19.10.2021
Matica srpska i Prizrenska bogoslovija na „Pijaci knjiga“; Zbog velikog interesovanja sajam produžen do ponedeljka
U okviru „Pijace knjiga“ u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Кosovskoj Mitrovici, sutra će se, od 18 časova, predstaviti Prizrenska bogoslovija. Organizator je, zbog velikog interesovanja, ali i kasnijeg prijavljivanja izdavača, odlučio da trajanje sajma produži do ponedeljka 25. oktobra, pa će u četvrtak 21. oktobra, svoja izdanja predstaviti i Matica srpska iz Novog Sada.
  • 19.10.2021
Zoran Đorđević još uvek čeka izgradnju kuće
Zoran Đorđević kome je u martu srušena kuća još uvek čeka ispunjenje obećanja lokalnih vlasti - da otpočnu gradnju nove. Zoran se sada brine kako će prezimiti zimu u letnjoj kuhinji u kojoj boravi sa teško obolelom suprugom.
  • 19.10.2021
Kosovska Mitrovica: Poskupela taksi usluga
Taksi usluga u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu skuplja je za 50 dinara.
  • 18.10.2021
OG: Dezinfikovane školske i predškolske ustanove

Opština Gračanica izvršila je danas dezinfekciju školskih ustanova u kojima se juče odvijao izborni proces.

  • 18.10.2021
Škole u kojima se glasa sutra neće raditi

Škole u srpskim sredinama na centralnom Kosovu u kojima se obavlja glasanje na kosovskim lokalnim izborima, sutra neće raditi.

  • 17.10.2021