Vesti
Društvo

Građani prekinuli blokadu PO u Osojanu

Nezadovoljnim građanima koji su više od dva meseca protestvovali ispred zgrade Privremenog organa Opštine Istok u Osojanu, obećan je posao, pa je zbog toga blokada prekinuta.

Građani prekinuli blokadu PO u Osojanu
Blokirana zgrada Privremenog organa opštne Istok u Osojanu (Foto: Radio Goraždevac)

Jedna od onih koju su protestovali Mirjana Đurić iz Osojana kaže da su zvali Beograd i da im je obećan posao na koji bi trebalo da krenu od četvrtka.

„Prošlog četvrtka smo zvali Beograd, Ivana Vujića, rekli su da će do ovog četvrtka biti posla. Sad čekamo da vidimo šta će da bude. Ništa ne znam da li će i kada će biti, ali uglavnom ako ne bude idemo za Beograd sa decom. Nešto će morati da se reši“, kaže Mirjana Đurić za Radio Goraždevac.

Povodom prestanka blokade redakcija Radio Goraždevca više puta je pokušala da dobije komentar od predsednika Privremenog organa za Opštinu Istok Koste Beloševića ali se on nije javljao na telefon.

Blokada PO opštine Istok u Osojanu trajala je od 23. maja do prošlog četvrtka.Ostale vesti

Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022
Godišnjica napada na Klokot
Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.
  • 16.08.2022
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 16.08.2022
Janjić: Nedovoljna efikasnost energetskog sektora na Kosovu
Glavni problem u snabdevanju strujom Kosova su u ovdašnjem energetskom sektoru i oslanjanju na ugalj, smatra Dušan Janjić iz Foruma za međuetničke odnose.
  • 15.08.2022
Završni ispit 17. 18. i 19. avgusta

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu, biće održan 17, 18. i 19. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

  • 15.08.2022
Počele restrikcije struje
Od danas su počele da se primenjuju restrikcije struje na Kosovu. U Gračanici i Čaglavici u prepodnevnim satima je bilo isključenja.
  • 15.08.2022