Vesti
Društvo

Gračanica: Vetar nosi velike količine prašine sa jalovine

Jak vetar napravio je čitav oblak prašine i sa jalovine ga podigao i nosio nekoliko kilometara preko naselja u Gračanici sve do Novog Badovca.
Gračanica: Vetar nosi velike količine prašine sa jalovine
Prašina sa jalovine (Foto Kim)

Prašina se uzdizala i do 10 metara u vis i mogla se videti sa velike razdaljine.

Jalovina se nalazi između Kišnice i Gračanice. Prema nekim podacima, jalovina datira od šezdesetih godina prošlog veka, a u njoj se nalaze ostaci metala iz četri rudna nalazišta: Ajvalija, Kišnica, Novo brdo i Badovac.

Podsećamo, građani koji žive u neposrednoj blizini jalovine upozoravali su na ovaj problem, a saniranje velike količine ovog štetnog materijala, koji predstavlja veliku ekološku opasnost, se odlaže godinama.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020