Gračanica: Uskoro 4 nove učionice u OŠ „Kralj Milutin“

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović položio je kamen-temeljac za izgradju aneksa osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici. Očekuje se da četiri nove učionice budu završene do početka školske godine.

Podeli ovaj članak sa:
 • Polaganje kamena temeljca (Foto Kim)

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović je uz prisustvo direktora opštinskih odeljenja, učitelja, nastavnika i profesora položio kamen-temeljac za izgradju aneksa OŠ "Kralj Milutin" u Gračanici.

„I ove godine želimo da gradimo, da ulažemo u naša školstva. Naše školstvo znači siguran opstanak na ovim prostorima, moramo da stvorimo najbolje moguće uslove za školovanje naše dece“, naveo je Popović.

Popović je kazao da je ideja školskog rukovodstva da omladina dobije pristojne uslove za obrazovanje.

„Ovim proširenjem omladina će dobiti adekvatan prostor za obrazovanje. Isto tako računamo da će početkom naredne godine biti završen i Srednjoškolski centar u Lapljem Selu“, kazao je Popović.

Osnovna škola „Kralj Mlutin“ u Gračanici od 1999. godine funkcioniše u jako lošim uslovima, pored osnovne, nastavu u toj školi pohađaju i dve srednje škole, Medicinska i Građevinsko-saobraćajna. Nastava se odvija u tri smene, pa su osnovci, naročito u zimskom periodu u školi ostajali i do mraka.

Direktor srednje Medicinske škole Miodrag Živić kaže da je dodatni prostor bio neophodan.

„Ovakav jedan prostor je bio neophodan. Puno nam znači izgradnja dodatnih učionica, za bolje učenje, za bolju edukaciju naše dece. Dobićemo 4 nove učionice, stare će biti renovirane, a radiće se i sala“, istakao je Živić.

Zadovoljstvo nije krio ni jedan od najstarijih učitelja u ovoj školi Ljubomir Maksimović.

„Radujem se što je ova škola najzad dobila dodatni prostor kako bi se upotpunilo ono što nedostaje, a to je da se rađa više dece, da u narednim godinama broj dece bude dupliran, jer znate, `obrazovanje je stub`. Ja ću reći jednu definiciju `koreni obrazovanja su gorki, ali su zato plodovi slatki`, jer ako nema obrazovanja na teritoriji KiM neće biti ni opstanka za sve nas na Kosovu“, kazao je Maksimović.

Ovaj projekat, pored izgradnje novih učionica, predviđa i renoviraje već postojaćih kao i rekonstrukciju fiskulturne sale. Sredstva za ovaj projekat u visini od 330.000 evra obezbeđena su iz lokanog budžeta.

 

Ostale vesti

 • Goraždevac: Jaz između prirode i čoveka

  Goraždevac: Jaz između prirode i čoveka

  Dok se u nekim mestima na Kosovu građani bore da sačuvaju svoje reke i izvorišta, u selu Goraždevac, nekada bogatom izvorima pitke vode, građani imaju problem sa njenim nestajanjem. Izvori su presušili, a seoski potok Jaža je prekapio. Vode nema u poslednjih pet-šest godina. Razlog je eksploatacija peska u celom toku Pećke Bistrice.

 • Vršnjačko nasilje u Medicinskoj školi u Gračanici

  Vršnjačko nasilje u Medicinskoj školi u Gračanici

  Nekoliko maloletnih učenica srednje Medicinske škole iz Plemetine stavljale su na brisačima automobila u Gračanici letke na kojima su bile ispisane uvredljive i poruke sa seksualnom konotacijom na račun njihove drugarice iz razreda, dok je na drugoj strani ceduljice ispisano njeno ime i prezime, broj telefona i adresa instagram profila.

 • Rakočević o nagradi: Jedinstven je osećaj

  Rakočević o nagradi: Jedinstven je osećaj

  "Zaista je jedinstven osećaj i jedinstven događaj. Potpuno sam zatečen i nagradom i obrazloženjem žirija“, kaže za RTV Kim novinar i književnik Živojin Rakočević dobitnik nagrade „Aleksandar Tijanić“, koju dodeljuje Udruženje novinara Srbije (UNS).

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane