Vesti
Društvo

Gračanica: Službe spremne za sneg

Nadležne službe u opštini Gračanica spremno su dočekale januarski sneg. Zaliha soli i rizle ima dovoljno, kažu u Odeljenju javnih službi.
Gračanica: Službe spremne za sneg
Gračanica pod snegom (Foto Helikim)

Direktor ovog Odeljenja Vladica Trajković kaže da je situacija na teritoriji opštine pod kontrolom i da su obezbeđene dovoljne količine soli i rizle za čišćenje puteva.

"Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, a tokom jutarnjih sati počeli smo i sa čišćenjem trotoara. Ovu priliku koristim i da zamolim sve vozače da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme i da brzinu prilagode uslovima na putu”, kaže direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković.

Osim opštinskih službi, za čišćenje snega ove godine angažovano je i preduzeće “Magistrala”. Nadležne služba ovog preduzeća su, prema memorandumu potpisanom sa opštinom Gračanica i Kosovskim upravnim okrugom, dužne da redovno pratiti situaciju na terenu, kazao je načelnik Kosovskog upravnog okruga Srđan Petković.  

U noći između nedelje i ponedeljka Policija Kosova zabeležila je 109 saobraćajnih nezgoda. Zbog toga apeluju na učesnike u saobraćaju da obavezno poseduju zimsku opremu i voze sa dodatnim oprezom.Ostale vesti

Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020
Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020