Vesti
Društvo

Gračanica: Službe spremne za sneg

Nadležne službe u opštini Gračanica spremne su za sneg. Zaliha soli i rizle ima dovoljno, kažu iz Odeljenje javnih službi. Pojedini meštani ističu da nagli pad temperature loše deluje na njihov organizam.
Gračanica: Službe spremne za sneg
Gračanica (Foto Kim)

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković kaže da je situacija na teritoriji opštine pod kontrolom te da su obezbeđene dovoljne količine soli i rizle za čišćenje puteva.

"Svi putevi su prohodni. Ima dovoljne količine soli i rizle. Ekipe izlaze i u večernjim i u jutarnjim časovima da bude sve po planu i normalno za saobraćaj. Apelujem na vozače da imaju zimske pneumatike i da prilagode brzinu stanju na putevima jer se zbog proklizavanja često dešavaju saobraćajne nesreće", kazao je Trajković.

Česte promene vremena, pri čemu dnevna temperatura oscilira i za više od 10 stepeni, svakako utiču na zdravlje, kažu meštani Gračanice.

"Ove nagle promene vremena utiču na ljude u godinama. Ja sam u godinama koje su da kažem prelomljive, ali se držim za sada", kazao je Stanko Velić iz Sušice.

"Veoma loše. Ja sam hronični bolesnik i ovo vreme mnogo loše utiče na mene", kazala je Zlata Ničić iz Čaglavice.

"To zavisi od godina. Ko ima više godina lošije, a na mlade ne bi trebalo da utiče. Nagle promene od po destak stepeni nisu dobre", kazao je Tihomir Trajković iz Prištine.

Krajem decembra i početkom januara sve su iznenadile temperature iznad proseka za ovo doba godine, a naročito one koji se sećaju ledenog talasa prošle zime.Ostale vesti

Učenici se vraćaju u školske klupe
U škole na centralnom Kosovu danas su se vratili učenici. Nastava se odvija kombinovano u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
  • 19.04.2021
Ugostiteljski objekti počeli sa radom, ali su na nenadoknadivom gubitku
Restorani i kafići od danas ponovo rade. Posle dvonedeljne pauze zbog uvođenja mera od strane Vlade Kosova, od jutros su ponovo otvorena vrata ugostiteljskih objekata u Gračanici. Njihovi vlasnici kažu da su zbog čestog zatvaranja gubici nemerljivi i nenadoknadljivi.
  • 19.04.2021
Danas bez protesta u Gračanici. Borisavljević: Naći rešenje za bezbednosnu situaciju

U Gračanici danas nije bilo protesta zbog prebijenja Luke Dimitrijevića. Razlog za to je, kako je rekao jedan od učesnika Dušan Borisavljević, to što je Lukin otac Dejan Dimitrijević kaženjen zbog okupljanja građanja tokom pandemije ispred Policijske stanice.

  • 19.04.2021
Koliko je vredan srpski pasoš?
Srpski pasoš je 38. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
  • 19.04.2021
Ugostiteljima omogućeno da rade do 22 sata, zabrana kretanja od 22:30 do 5 časova ujutru
Predstavnici kosovske Vlade odlučuli su večeras da se ugostiteljima na Kosovu od sutra omogući da rade do 22 sata uveče, a kada je u pitanju dostava hrane, oni koji budu imali posebne dozvole moći će to da rade i nakon 22.30 časova, prenosi Ekonomija onlajn.
  • 18.04.2021
GR:
Ispred Policijske stanice u Gračanici danas su postavljene table sa natpisima "Policija spava, zatrubi da je probudiš", "Ajde lepo priznaj, a Đura će da ti oprosti što te je tukao", "Ne budite tvrdoglavi ljudi, komšije boli ruka kada biju", u znak neslaganja, jer je pre par dana pretučen mladić Luka Dimitrijević od strane Albanaca.
  • 18.04.2021