Vesti
Društvo

Gračanica: Radionica „Čuvam jezik, lepo pišem“ počinje u četvrtak

Dom kulture „Gračanica“ organizuje četvrtu dečiju književnu radionicu „Čuvam jezik, lepo pišem“, koja će trajati od 20. do 26. oktobra. 
Gračanica: Radionica „Čuvam jezik, lepo pišem“ počinje u četvrtak
Učesnici prošlogodišnje radionice (Foto Kim arhiva)

Kako je saopšteno, na radionici će učestvovati učenici osnovnih škola uzrasta od 10 do 15 godina.

"Cilj ove škole, je da se deci približi ljubav prema poeziji, čitanju i pisanju. Tokom njenog trajanja učenici će razvijati kulturu pismenog izražavanja, maštovitost, talenat i kreativnost, a svoje umeće pisanja predstaviće na kraju radionice čitajući svoje radove. Polaznici radionice su učenici osnovnih škola koja imaju talenat i vole književnost. Sa njima će raditi predavači, istaknuti pesnik i izdavač Aca Vidić i književnica i bibliotekarka Milica Matijević iz Valjeva", naveli su iz Doma kulture.

Prva radionica biće održana u četvrtak 20. oktobra 2022. godine u 12 časova.

Radionica „Čuvam jezik, lepo pišem“ održava se pod pokroviteljstvom Кancelarije za Кosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.Ostale vesti

Pomeranje sata umara i remeti san
Sat se u nedelju sa zimskog ponovo pomera na letnje računanje vremena, a četvrtina Nemaca kaže da su bar jednom posle takve promene imali zdravstvene probleme.
  • 23.03.2023
Raspisan 20. konkurs za Betinu fotografiju godine
Novinska agencija Beta raspisala je regionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju pod nazivom "Betina fotografija godine". Poziv je otvoren za profesionalne fotoreportere sa fotografijama snimljenim na prostoru jugoistočne Evrope u periodu od 1. juna 2022. do 28. februara 2023. godine.
  • 23.03.2023
Subvencije u cilju poboljšanja rada preduzeća na severu Kosova

Zahvaljujući subvencijama Kancelarije za Kosovo i Metohiju manastir Duboki Potok dobio je opremu za unapređenje manastirske ekonomije: kazane za proizvodnju rakije i cisterne za skladištenje, opremu za destileriju, stabilizator za rakiju, etiketirku i drugu neophodnu opremu za unapređenje proizvodnje.

  • 23.03.2023
U petak i subotu probni završni ispit za osnovce
Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće u petak i subotu, 24. i 25. marta probni završni ispit, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
  • 23.03.2023
Vladika Grigorije: Veliki problemi zahtevaju velike ljude koji će ih rešavati
"Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, niti u budućnosti, ma o čemu se oni formalno dogovorili ili dogovarali. A to je ono što me kao čoveka najviše boli", kazao je u intervjuu za KoSSev vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.
  • 22.03.2023
„Doručak sa gimnazijalcima“, prikupljanje novca za ekskurziju

Učenici i profesori prištinske Gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu ponovo su pokrenuli akciju prikupljanja novca za svoje drugare čiji roditelji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju. U centru Gračanice, ispred opštine, postavili su štandove sa raznim i slatkišima, te napicima, od čije prodaje bi mogli da prikupe deo potrebnih sredstava.

  • 22.03.2023