Vesti
Društvo

Gračanica: Putevi prohodni, vozači oprez

Putevi na teritoriji opštine Gračanica prohodni su za saobraćaj, kazao je za RTV Kim direktor Odeljenja javnih službi Vladica Trajković. Vozačima se savetuje oprez.
Gračanica: Putevi prohodni, vozači oprez
Gračanica (Foto OG)

Direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković kaže da su svi putevi na teritoriji lokalne samouprave prohodni, te da odeljenje kojim rukovodi, zajedno sa kompanijom zaduženom za održavanje puteva, aktivno radi na terenu kako bi se saobraćaj odvijao bez problema.

“Ekipe su na terenu od ranih jutarnjih sati. Pored čišćenja snega baca se so i rizla, tako da ne očekujemo probleme“, kaže Trajković.

Vozačima se savetuje da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu i da obevezno koriste zimske pneumatike.Ostale vesti

Javni puls: Problemi isti, ali raste poverenje u institucije
Najveći probelemi na Kosovu su nezaposlenost, korupcija i siromaštvo, smatraju građani Kosova.
  • 30.05.2020
Izmenjeno pravilo za pomoć od 100 evra
Sto evra pomoći od države moći će da dobiju svi punoletni državljani Srbije koji imaju ličnu kartu ili je izvade do datuma isteka prijave za pomoć 5. juna.
  • 29.05.2020
Kosovo izdvaja 1,3 milijarde evra za oporavak privrede
Oko 1,3 milijarde evra ulaganja u privredu putem zajma i fiskalnih podsticaja za narednih pet godina je predviđeno paketom Ministarstva Kosova za finansije za ekonomski oporavak od pandemije.
  • 29.05.2020
Srbin sa Kosova traži nadoknadu od KFOR-a zbog baze na svom zemljištu
Dragan Mihajlović iz Novog Sela Mađunskog kod Vučitrna najavljuje protest ispred kapije komande KFOR-a u Prištini jer je, kako tvrdi, ova vojna misija na delu njegovog imanja sagradila bazu, a već šest godina mu za to ne plaća nikakvu nadoknadu.
  • 29.05.2020
Šarčević: Od 1. juna dozvoljene đačke ekskurzije
Od prvog juna mogu da se organizuju đačka putovanja, rekao je za Nova.rs ministar prosvete Mladen Šarčević. On je precizirao da će maturanti, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji.
  • 28.05.2020
Od danas kretanje od 5:00 do 21:00
Od danas, građani mogu da se kreću bez ograničenja po 16 sati dnevno, odnosno od 5:00 do 21:00 sat.
  • 28.05.2020