Vesti
Društvo

Gračanica: Putevi prohodni, vozači oprez

RHMZ upozorio je da će u Srbiji do 2. marta biti ledeni dani, te da se očekuje formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača. Putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni, i saobraćaj se odvija normalno, kaže direktor Javnih službi Vladica Trajković.
Gračanica: Putevi prohodni, vozači oprez
Čaglavica (Foto Kim)

RHMZ je na svom sajtu izdao upozorenje da se od nedelje 25. februara očekuje hladni talas u trajanju od najmanje pet uzastopnih dana u većem delu Srbije.

U jutarnjim satima očekuje se umeren, lokalno i jak mraz.

Minimalna temperatura će u većini mesta biti od -12 do -5, a najviša dnevna od -6 do -2 stepena Celzijusa.

Noći između ponedeljka i utorka, te utorka i srede biće izuzetno hladne na KiM, sa temperaturama koje će se spuštati i ispod -10 C.

Direktor Javnih službi Opštine Gračanica Vladica Trajković savetuje vozačima da vožnju prilagode uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

“Svi putevi na teritoriji opštine Gračanica su prohodni. Ekipe javnih službi i kompanije koja ima ugovor za održavanje puteva u zimskom periodu su tokom jučerašnjeg dana i noći obilazile teren, čistile sneg i bacale so i rizlu. Međutim, zbog temperature koja je u većem minusu čeka se da se sneg u toku dana otopi kako bi se lakše očistio sa pojedinih deonica puta. Saobraćaj se normalno odvija i nema zastoja“, kazao je Trajković.Ostale vesti

Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021