Vesti
Društvo

Gračanica, Preoce i Laplje Selo ponovo bez vode

Meštani Gračanice, Lapljeg Sela i Preoca od sinoć su ponovo bez vode zbog kvara na vodovodnoj mreži. Sanacija kvara je u toku, potvrdio je za RTV Kim šef Odeljenja Regionalne kompanije za vodosnabdevanje „Priština“ u Gračanici Hasan Beljulji.
Gračanica, Preoce i Laplje Selo ponovo bez vode
Ilustracija (Foto Pixabay)

Zbog kvara na vododovodnoj mreži u ulici Kralja Milutina u Gračanici, žitelji Preoca, Gračanice i Lapljeg Sela su bez vode više od 12 sati.

„Sada radimo na montiranju cevi na kojima je nastao kvar. Nadam se da ćemo uskoro rešiti problem. Kada završimo sa cevima, pustićemo vodu. Radovi će biti završeni za oko sat vremena“, kazao je Beljulji.

Takođe, kako RTV Kim saznaje, u Gračanici su na snazi restrikcije vode od 21 sat uveče do 7 sati ujutru.

Podsetimo, Regionalna kompanija za vodosnabdevanje „Priština“ ranije je saopštila da je prinuđena da uvede privremene restrikcije vode za pojedine potrošače zbog smanjenog kapaciteta rada postrojenja za prečišćavanje vode u akumulaciji Badovac.Ostale vesti

Upis prvaka se završava krajem meseca

Upis đaka prvaka u školama koje rade na osnovu plana i programa Ministarstva prosvete Republike Srbije za školsku 2022/23. godinu je počeo 1. aprila i trajaće do 31. maja. Na Kosovu i Metohiji roditelji budućih školaraca moraju školi lično da dostave potrebnu dokumentaciju, pa ceo proces može da potraje i nedelju dana.

  • 23.05.2022
’’Blokiraćemo PO dok se našim porodicama ne obezbedi po jedno radno mesto’’
Ispred zgrade Privremenog organa (PO) opštine Istok u Osojanu jutros su se okupili građani koji blokadom ove institucije traže da po jedan član njihovih porodica bude stalno zaposlen.
  • 23.05.2022
Građani blokirali zgradu Privremenog organa u Osojanu
Tri porodice, odnosno desetak građana Osojana, blokiralo je jutros ulaz u zgradu Privremenog organa opštine Istok koja se nalazi u Osojanu.
  • 23.05.2022
Još dva novinara iz Ukrajine stigla na Kosovo
Ljudmila Meh i Sergej Ševčenko danas su doputovali na Kosovo, u okviru programa „Novinari u rezidenciji – Kosovo“. Oni se nalaze u Prištini i imaće priliku da nastave svoj posao kao novinari sa Kosova.
  • 22.05.2022
Građani Kosovske Mitrovice o letovanju ove godine: Skupo, para ima kako ko...

Interesovanje građana Srbije za odlazak na letovanje značajno je veće u odnosu na prethodnih par godina, jer je većina zemalja ukinula kovid mere i propusnice, pa ljudi mogu da putuju bez ikakvih ograničenja.

  • 22.05.2022
U najnovijoj zajedničkoj studiji Međunarodne organizacije rada (MOR) i Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) objavljeno je da je širom sveta radno angažovano više od 160 miliona dece, što znači svako deseto dete uzrasta od pet do 17 godina.
  • 21.05.2022