Vesti
Društvo

Gračanica: Prekid vodosnabdevanja zbog zamućenosti jezera

Zbog zamućenosti jezera u Gračanici će noćas u periodu od 20 do 7 časova, biti obustavljeno vodosnabdevanje, saopšteno je iz Regionalne kompanije „Vodovod“.

Gračanica: Prekid vodosnabdevanja zbog zamućenosti jezera
Gračaničko jezero (Foto arhiva Kim)

Kako se navodi, do prekida vodosnabdevanja doćiće jer filterske stanice u Fabrici vode zbog zamućenosti ne mogu da je prerade.

"Do zamućenosti Gračaničkog jezera došlo je zbog velike količine padavina i povećanog priliva površinskih voda", navodi se na sajtu opštine Gračanica.

Kako je saopšteno, ukoliko se situacija ne popravi, sa restrikcijama će nastaviti i narednih dana.Ostale vesti

Počela dezinfekcija poplavljenih mesta
Opština Gračanica počela je danas sa dezinfekcijom nedavno poplavljenih mesta u cilju prevencije i suzbijanja eventualne pojave zaraznih bolesti.
  • 21.01.2021
Hoti: Ove godine završetak investiranja na Brezovici

Odlazeći kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da tokom 2021. godine očekuje završetak investiranja u centar Brezovica prema Vašingtonskom sporazumu, čime bi postao centar za turističku rekreaciju, prenosi RTS.

  • 20.01.2021
Predata prva tužba protiv NATO zbog osiromašenog uranijuma
U Višem sudu u Beogradu podneta je prva tužba protiv NATO u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera, a koji su boravili na Kosovu tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, prenosi Tanjug. 
  • 20.01.2021
Za izlazak sa Kosova na Merdaru čeka se oko 5 minuta
Zadržavanja vozila na prelazu Merdare iz pravca Kosova nisu duža od 3 do 5 minuta.
  • 20.01.2021
Humanitarni bazar za Dariju i Natašu 25. januara u Zvečanu
Humanitarni bazar s ciljem prikupljanja sredstava za lečenje Darije Antović iz Zvečana i Nataše Stojanović iz sela Bosce u opštini Kosovska Kamenica, biće organizovan 25. januara u Zvečanu.
  • 20.01.2021
Ćorac: Posledice po ekosistem Ibra od izlivanja jalovine
Izlivanje velike količine otrova iz Trepče u Ibar će svakako dovesti do posledica, međutim, još uvek se ne zna kolika je tačna količina tog otrova, kaže za RTV Kim profesor Aleksandar Ćorac.
  • 19.01.2021