Gračanica: Predstavljanje fondacije i tribina Danice Grujičić

Dom kulture Gračanica i Fondacija "Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujučić" u subotu organizuju tribinu "Kako mladi da ostanu na Kosovu i Metohiji".

Podeli ovaj članak sa:
 • Prof. dr Danica Grujičić (Foto mc.rs)

Biće reči o problemima mladih, zašto oni odlaze u inostranstvo, kako da im se pomogne da ostanu u zemlji, posebno na Kosovu i Metohiji.

Profesorka Grujičić govoriće i o reformi obrazovanja i zdravstva, kulturi i medijima, a predstaviće i fondaciju koja nosi njeno ime, a koja ima za cilj da osnaži i motiviše mlade ljude da se obrazuju.

Prof. Dr Danica Grujičić školu je završila u Moskvi, gde je i započela studije. Magistrirala i doktorirala u Beogradu. Redovni je profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, prva žena šef Katedre za hirurgiju sa anesteziologijom od osnivanja.

Predsednica je Komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja, načelnica Odeljenja za Neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i direktno je zaslužna za dobijanje Gama noža.

Trenutno rukovodi projektom izgradnje Centra i nabavljanja Iks noža. Objavila je više od 250 naučnih radova.

Tribina se održava u subotu, 09 marta u 12:00 časova 2019. godine u Domu kulture Gračanica.

Ostale vesti

 • Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Bez kvalitetnog semena nema dobrog roda

  Porodica Jovanović iz Ugljara počela je 2000. godine da proizvodi povrće u zaštićenom prostoru. Najpre su za svoje potrebe proizvodili rasad, ali se potom potražnja proširila. Ista sudbina zadesila je i njihove plastenike. Jovanovići su bili pioniri u ovom poslu u svom okruženju.

 • Štapovi i kostimi za male balerine

  Štapovi i kostimi za male balerine

  Školu baleta, koja u Gračanici postoji već dve godine, pohađa oko 70 devojčica sa centralnog Kosova. Juče je male balerine posetio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović koji im je uručio baletske štapove i kostime.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane