Vesti
Društvo

Gračanica: Počelo zaprašivanje komaraca

Na teritoriji opštine Gračanica u toku je zaprašivanje komaraca. Reč je o prvoj fazi koja je započeta u Gračanici, a potom je nastavljena u Badovcu, Lapljem Selu, Preocu i Кišnici a nerednih dana biće nastavljena i u ostalim mestima na teritoriji opštine.
Gračanica: Počelo zaprašivanje komaraca
Ilustracija (Foto OG)

U saopštenju opštine Gračanica dostavljenom medijima ističe se da je zaprašivanje komaraca počelo najpre u Gračanici kako bi se neprijatnosti sa komarcima smanjile uoči obeležavanja Gospojinskog Sabora.

Sa zaprašivanjem komaraca nastaviće se i narednih dana a iz opštinskog odeljenja Javnih sližbi očekuju da će akcija dati dobre rezultate s obzirom da je pojava komaraca u ovom letnjem periodu naglašena.

Zaprašivanje se obavlja sa zemlje takozvanim topovima, a sredstva za uništavanje komaraca izdvojila je opština Gračanica, dodaje se u saopštenju.Ostale vesti

Posle više protesta, meštani Gračanici biće priključeni na novu kanalizacionu mrežu
Meštani Gračanice koji su skoro deset meseci imali problema sa kanalizacijom biće priključeni na novu mrežu koja se postavlja za albansko naselje u Ajvaliji, potvrđeno je za RTV Kim iz Opštine Gračanica.
  • 25.09.2020
Nad Gazivodama „Trampov most“
Natpis „Most Tramp (Trump Bridge)“ osvanuo je danas u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku da im je „doneo mir“. Iz lokalne samouprave opštine Zubin Potok, još uvek nemaju saznanja o ovome.
  • 24.09.2020
Vladika Teodosije: Život nije lak, ali ne prodajte imovinu
Vladika Teodosije pozvao je vernike Eparhije raško-prizrenske da ostanu na svojim ognjištima i da ne prodaju imovinu koju su njihovi preci sticali i sačuvali.
  • 23.09.2020
Šarčević: Od početka školske godine zaraženo oko 60 đaka
Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, koronavirusom inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, „nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.
  • 23.09.2020
Obustavljeno rušenje škole u Drajčićima
Radovi su obustavljeni i škola neće biti srušena, objavio je ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić na svom Tviter nalogu.
  • 23.09.2020
Promocija proizvoda srpskih proizvođača u Prištini
NVO Aktiv poslednjih dana vrši promociju proizvoda tridesetak registrovanih srpskih proizvođača sa Kosova po ugostiteljskim objektima u Prištini. Ideja je da se približe zajednice i stvori poslovna veza između Srba i Albanaca koji ovde žive, kažu iz organizacije.
  • 22.09.2020