Vesti
Društvo

Gračanica: Počela je gradnja kuće za porodicu Đorđević

Skoro godinu dana od kako mu je srušena stara kuća i mnogobrojnih obećanja lokalnih i predstavnika Kancelarije za KiM da će pomoći izgradnju nove, danas je konačno položen kamen temeljac za novi dom Zorana i Vesne Đorđević iz Gračanice.

Gračanica: Počela je gradnja kuće za porodicu Đorđević
Predsednik PO opštine Priština Novak Živić i Zoran Đorđević polažu kamen temeljac(Foto RTV Kim)

Zoran i Vesna Đorđević žive u staroj i oronuloj letnjoj kuhinji bez kupatila i osnovnih uslova za život o čemu je RTV Kim više puta izveštavala tokom prošle i ove godine. Poslednjih godinu dana Zoran Đorđević je gotovo svakodnevno molio lokalne predstavnike institucija da mu pomognu u izgradnji nove kuće pošto su bivši predsednici opština Prištine i Suva Reka, Ljubinko Karadžić i Branimir Stojanović obećali sredstva za izgradnju objekta.

„Živeli smo vrlo teško, propala je bila kuća, od nje nije imalo ništa, krpili smo je dokle smo mogli, došlo je vreme da se sruši i da se sagradi nova. Veće radosti nema za mene i moju familiju. Svima hvala koji su pomogli“, kazao je  Zoran Đorđević.

Gradnju kuće od 63 metara kvadratnih finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa tri miliona dinara. Kamen temeljac je položio predsednik Privremenog organa opština Priština, Novak Živić.

„Kao što je obećala Kancelarija za KiM, u saradnji sa PO grada Prištine, danas krećemo izgradnju kuće porodici Đorđević, u kojoj će u budućnosti imati normalne uslove za život. Činiće je dve sobe, hodnik, kuhinja sa trpezarijom, kupatilo i ostava, terasa i rampa za invalide. Supruga Đovđević je invalid i to će im značiti puno“, rekao je Živić.

O teško oboleloj Vesni Đorđević, pored supruga Zorana brine i ćerka Maja, koja svakodnevno putuje više kilometara do Gračanice.

„Ja dolazim svakog dana iz Lepine da bih gledala majku nepokretnu i slepu. Otac mi je isto operisan, bolestan. Veće sirotinje od mojih nema. Ovo će im olakšati život“, kazala je Maja Maksimović.

Završetak radova na izgradnji kuće i useljenje Đorđevića u novi dom će, prema rečima Novaka Živića, zavisiti od vremenskih uslova.Ostale vesti

Na Kosovu se nastavljaju restrikcije struje i pored tvrdnji zvaničnika da ih neće biti
Građani Kosova ponovo će se suočiti sa nedostatkom struje, uprkos izjavama vladinih zvaničnika da restrikcija neće biti.
  • 16.08.2022
Godišnjica napada na Klokot
Navršile su se 23 godine od minobacačkog napada na Klokot, u kome su živote izgubili Tihomir Radić i Silvana Spasić. Selo je granatirano 16. avgusta 1999. godine, oko 19.20 sati. Napad se desio nakon prestanka oružanih sukoba i dolaska međunarodnih misija.
  • 16.08.2022
Akcija Fondacije “Dajana Paunović”:  Letovanje za tri porodice
U organizaciji Fondacije „Dajana Paunović“ tri socijalno ugrožene porodce ove godine po prvi put će otići na letovanje, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 16.08.2022
Janjić: Nedovoljna efikasnost energetskog sektora na Kosovu
Glavni problem u snabdevanju strujom Kosova su u ovdašnjem energetskom sektoru i oslanjanju na ugalj, smatra Dušan Janjić iz Foruma za međuetničke odnose.
  • 15.08.2022
Završni ispit 17. 18. i 19. avgusta

Završni ispit u avgustovskom roku, u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2021/2022. godinu, biće održan 17, 18. i 19. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

  • 15.08.2022
Počele restrikcije struje
Od danas su počele da se primenjuju restrikcije struje na Kosovu. U Gračanici i Čaglavici u prepodnevnim satima je bilo isključenja.
  • 15.08.2022