Vesti
Društvo

Gračanica: Počela isplata od 100 evra

Danas je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra, u dinarskoj protivvrednosti, za sve građane koji su se prijavili. U Gračanici ispred pošte nije primećen veliki broj ljudi. Sa druge strane, ispred Komercijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć, koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.
Gračanica: Počela isplata od 100 evra
Ilustracija (Foto Kim)

Vlada Srbije usvojila je 24. aprila uredbu o isplati 100 evra svim punoletnim državljanima Srbije.

Za penzionere i korisnike novčano-socijalne pomoći novac je uplaćen u toku prethodne nedelje.

Danas je počela isplata i ostalim građanima koji su se prijavili telefonom ili preko sajta idp.trezor.gov.rs. Očekuje se da će do do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za gređane koji su se već prijavili.

U Gračanici ispred pošte danas nije bilo gužve. U pošti nisu želeli ispred kamere, ali su nam potvrdili da je nekoliko građana od jutros podiglo novac, kao i da je bilo onih koju su došli da provere stanje na računu, ali da novac još nije uplaćen.

Ispred Komecijalne banke zatekli smo meštane koji su došli da podignu pomoć koja je u toku prošle nedelje uplaćena na račune penzionera i korisnika socijalne pomoći.

“Došao sam da podignem pomoć od 100 evra. Ne radim nigde, i ova pomoć će mi dobro doći”, kazao je Aleksandar Živković iz Ugljara.

“Mnogo mi znače 100 evra, ja kao penzioner iskoristiću ih za lekove. Koliko toliko značiće, dobro je što su dali barem nešto”, istako je Dragomir Marković iz Prištine.

“Dobro je kada daju pomoć. Teško je kada si bez posla, svaka pomoć znači”, poručio je Jovica Trajković iz Čaglavice.

Krajnji rok za prijavu je 5. jun, a onima koji se budu prijavili poslednjeg dana, novac će biti isplaćen na račune banaka do 7. juna.

Građani mogu da se prijave preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs ili putem kontakt - centra na broj telefona 0800 101 100.

Ukupno 4.000.000 građana Srbije prijavilo se za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, zaključno sa subotom, objavio je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.Ostale vesti

Gračanica: Nove mere i najava kazni, a problem stari
Zbog porasta broja zaraženih na Kosovu su stupile na snagu nove mere zaštite od koronavirusa, a na gračaničkim ulicama je primetno manje ljudi nego inače. Doktor Siniša Rašić iz Doma zdravlja Gračanica podseća da je samoizolacija obavezna za zaražene i članove njihovih porodica. 
  • 14.07.2020
Srpske NVO pozivaju EU da insistira na osnovnim vrednostima u Srbiji
S pravom se može očekivati da će rezultati izbora u Srbiji od 21. juna dovesti do političke krize, dok je poverenje u vladinu politiku borbe protiv pandemije poslednjih nedelja pretrpelo ozbiljan udarac, navodi se u pismu sedam organizacija civilnog društva iz Srbije koje je juče upućeno na adresu institucija EU.
  • 14.07.2020
Protest u Beogradu sedmo veče zaredom
Nekoliko stotina demonstranata okupljeno je ispred Doma Skupštine Srbije, upadljivo manje nego prethodnih dana, javlja reporter N1. Lider "Dosta je bilo" Saša Radulović i poslanik u prošlom sazivu Skupštine Srđan Nogo istakli su svoje zahteve, preostali deo demonstranata nije se odredio prema predlozima te dve grupacije.
  • 13.07.2020
Dr Lazić: Komunikacija sa medijima može biti i bolja
Izjavu dr Rade Trajković da je za neobaveštenost građana o epidemiološkoj situaciji u Gračanici indirektno odgovoran potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić „koji je postavio lekare i direktore u zdravstvenim institucijama“, direktor KBC-a dr Bratislav Lazić smatra tendencioznom, paušalnom i zlonamernom. On je obećao da će se truditi da saradnja sa medijima bude bolja.
  • 13.07.2020
Policija će početi sa kažnjavanjem zbog nepoštovanja mera zaštite
Generalni direktor Kosovske policije Rašit Ćaljaj najavio je preduzimanje kaznenih mera protiv građana koji se ne pridržavaju mera zaštite od koronavirusa.
  • 13.07.2020
“Heroji u doba koronavirusa”: Svako da učini po malo
Ne bih sebe svrastala u heroje, ali mi smo odradili zaista veliki posao. Kad bi svako imao priliku da učini makar deo od onoga što smo odradili, mislim da bismo imali velikih rezultata, rekla je u emisji “Heroji u doba koronavirusa” menadžerka "Poslovnog centra Zvečan" Jelena Savić. Ja sebe ne vidim kao heroja, nisam ništa posebno uradila, osim onoga što mi je bilo u opisu posla, nadovezala se u istom programu direktorka NVO “Žensko pravo” Tijana Simić Lavali.
  • 13.07.2020