„Gračanica otvorenog srca“

Uoči dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru, danas je na Trgu Oslobodiocima u Gračanici, po drugi put, organizovana humanitarna manifestacija pod nazivom „Gračanica otvorenog srca“.

Podeli ovaj članak sa:
 • „Gračanica otvorenog srca“ (Foto Kim)

U centru Gračanice privode se kraju poslednje pripreme pred doček Nove godine po Julijanskom kalendaru. Postavljena je bina za večerašnji koncert, a pripremaju se i vo na ražnju, kuvano vino i rakija.

Pre početka tog događaja, za mališane je pripremljena manifestacija “Gračanica otvorenog srca”. Postavljen je  štand na kome se prodaju “crveni klovnovski nosevi” kojima se najviše raduju mališani. Sredstva prikupljena od prodaje biće donirana u humanitarne svrhe. Deca i roditelji su u prilici da uživaju uz muziku, kao i da se fotografišu sa Deda Mrazom.

„Najviše mi se dopada Deda Mraz. Dobila sam novogodišnji poklon od mame i tate. Moja novogodišnja želja je da odlično položim peti razred“, kazala je Ema Karodolami.

„Ovde je danas mnogo lepo. Najviše mi se dopada Deda Mraz“, istakla je Anita Radić.

„Ovde je mnogo lepo, lepo je organizovano. Bio sam i prošle godine, sada je i bolje. Nosiće kupujem, večeras cu biti ovde na trgu“, kaže Ognjen Jovanović.

„Ova manifestacija je vrlo lepa. Tu je i Deda Mraz što veoma usrećuje decu. Večeras će narod da proslavi pravoslavnu Novu godinu na trgu uz posluženje i muziku. Narod će se razveseliti. Našu staru Srpsku Novu godinu i treba više da slavimo“, kazao je roditelj Zoran Ilić.

Direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Opštini Gračanica Aleksandar Popović napominje da je ovo druga godina zaredom kako organizuju ovu akciju.

„Sav prihod od prodaje ovih malih nosića, koji koštaju samo jedan evro, idu u humanitarne svrhe. Prošle godine je sakupljan novac za lečenje jedne male devojčice koja se hvala Bogu izlečila. Ove godine još uvek nismo odlučili kome će ići sav prihod, što ćemo u međuvremenu odlučiti. Ići će onima kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku“, kazao je on.

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović poželeo je svim građanima puno zdravlja, sreće i veselja.

„Mi svake godine ubacujemo neke nove sadržaje u samu proslavu Srpske Nove godine. Prošle godine smo krenuli sa manifestacijom „Gračanica otvorenog srca“, isto tako imamo i Deda Mraza. Ove godine ćemo isto napraviti jednu žurku za klince, tako da interesovanje nije tako malo. Ništa ne može da kupi toliko sreće i radosti kao dečiji osmeh, svakako deca su naša budućnost na ovim prostorima. Ono što je dosta bitno je da našu tradiciju ne smemo da zaboravimo i proslava pravoslavne Nove godine, tj. Srpske Nove godine, kako je mi ovde zovemo, svakako ima utemeljenje na ovim prostorima. Mogu da vidim da to našem narodu mnogo znači jer svake godine imamo sve više i više ljudi na trgu“, kazao je Srđan Popović.

Meštani Gračanice i okolnih sela večeras će uz posluženje moći da uživaju u koncertu Slobe Radanovića. Program će početi u 21 čas nastupom mladog pevača iz Gornje Gušterice Zorana Simića.

Za sve meštane opštine Gračanica, ali i Babinog Mosta, Plemetine, Prilužja koji žele da novogodišnju noć provedu na gračaničkom trgu biće organizovan prevoz.

 

Ostale vesti

 • Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Priština od jutros među deset najzagađenijih gradova

  Ni Kosovo poslednjih nedelja nije izuzeto od zagađenosti vazduha. Prema podacima sa sajta Er Vižual (Air Visual) koji se bavi procenom kvaliteta vazduha, Priština je oko podneva bila na petom mestu po zagađenosti u svetu. „Zagađenost je prisutna, pogotovo čestice PM 2,5 i PM 10 koje su štetne za stanovništvo“, kaže za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahirsuljaj.

 • Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Nova krađa u Čaglavici, obijena prodavnica rasvete

  Dva sata iza ponoći u Čaglavici je obijena prodavnica rasvete koja se nalazi tik do porodice Dekić koja je opljačkana pre dva dana. Iako je ovaj objekat pod video nadzorom i zaštićen sigurnosnim sistemom, lopovi su uspeli da razbiju staklena vrata i ukradu kasu sa novcem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane