" />

"Gračanica otvorenog srca" pomaže Neveni u borbi protiv opake bolesti

Manifestacija "Gračanica otvorenog srca", biće organizovana sutra, 13. januara, u okviru obeležavanja pravoslavne Nove godine, na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice. Manifestacija će biti humanitarnog karaktera, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Nevene Miljković iz Lipljana, koja je obolela od leukemije.

Podeli ovaj članak sa:
  • Manastir Gračanica (Foto arhiv KIM)

Ideja o organizovanju ove manifestacije potekla je od strane zaposlenih u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica, a po ugledu na Ulicu otvorenog srca, koja se tradicionalno, već pola veka održava u Beogradu, 1. januara svake godine.

Ove godine, Ulica otvorenog srca bila je posvećena projektu "Doktori klovnovi".
Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Projekat "Doktori klovnovi" pokrenula je 2003. godine organizacija "The Bridge of Life" (Most života).

Doktori klovnovi su podržali i manifestaciju "Gračanica otvorenog srca", slanjem klovnovskih nosića, koji će se po ceni od 1 evra prodavati na štandu koji će biti postavljen na Trgu oslobodiocima, u nedelju od 16:00 časova, kada će početi žurka za decu, a mališani će tom prilikom moći i da se fotografišu sa članovima sastava Tropiko bend. Nešto ranije, biće instaliran pano za fotografisanje sa Deda Mrazom.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa, svi meštani i gosti Gračanice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije, koja ima za cilj da Neveni Miljković donese nadu, radost i vrati osmeh na lice, tako će Gračanica otvorenog srca biti pretvorena u - karneval crvenih noseva sve do završetka nastupa Tropiko benda.

Sav prihod od prodaje klovnovskih noseva biće uplaćen na račun za Nevenino lečenje.

"U trenucima kada se mi veselimo i radujemo dočeku pravoslavne Nove godine,
imamo građansku obavezu da mislimo i na one koji, na žalost, iz ovakvih razloga - bolesti, nisu u mogućnosti da sa nama podele radost. Svoju ideju o organizovanju ove humanitarne manifestacije saopštili smo predsedniku opštine, koji je podržao inicijativu i pružio nam svoju svesrdnu podršku i pomoć, i izrazio želju da ova manifestacija postane tradicija u narednim godinama u Gračanici", kaže Aleksandar Popović, direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Gračanici.

"Kontaktirali smo "Doktore klovnove", sa kojima smo, bukvalno u par razmenjenih poruka dogovorili saradnju. Nažalost, oni nisu bili u mogućnosti da dođu u nedelju, ali su podržali našu akciju slanjem klovnovskih noseva, i obećali da će posetiti Nevenu na odeljenju "Instituta za majku i dete" u Beogradu, gde će joj pokloniti "crveni nosić, balon i osmeh“. Koristim ovu priliku da se neizmerno zahvalim Doktorima klovnovima, i pozivam ih da dođu u Gračanicu," dodaje Popović.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane