" />

"Gračanica otvorenog srca" pomaže Neveni u borbi protiv opake bolesti

Manifestacija "Gračanica otvorenog srca", biće organizovana sutra, 13. januara, u okviru obeležavanja pravoslavne Nove godine, na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice. Manifestacija će biti humanitarnog karaktera, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Nevene Miljković iz Lipljana, koja je obolela od leukemije.

Podeli ovaj članak sa:
 • Manastir Gračanica (Foto arhiv KIM)

Ideja o organizovanju ove manifestacije potekla je od strane zaposlenih u Odeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu opštine Gračanica, a po ugledu na Ulicu otvorenog srca, koja se tradicionalno, već pola veka održava u Beogradu, 1. januara svake godine.

Ove godine, Ulica otvorenog srca bila je posvećena projektu "Doktori klovnovi".
Ovi neobični doktori pomažu mališanima da lakše podnesu boravak u bolnicama. Projekat "Doktori klovnovi" pokrenula je 2003. godine organizacija "The Bridge of Life" (Most života).

Doktori klovnovi su podržali i manifestaciju "Gračanica otvorenog srca", slanjem klovnovskih nosića, koji će se po ceni od 1 evra prodavati na štandu koji će biti postavljen na Trgu oslobodiocima, u nedelju od 16:00 časova, kada će početi žurka za decu, a mališani će tom prilikom moći i da se fotografišu sa članovima sastava Tropiko bend. Nešto ranije, biće instaliran pano za fotografisanje sa Deda Mrazom.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa, svi meštani i gosti Gračanice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije, koja ima za cilj da Neveni Miljković donese nadu, radost i vrati osmeh na lice, tako će Gračanica otvorenog srca biti pretvorena u - karneval crvenih noseva sve do završetka nastupa Tropiko benda.

Sav prihod od prodaje klovnovskih noseva biće uplaćen na račun za Nevenino lečenje.

"U trenucima kada se mi veselimo i radujemo dočeku pravoslavne Nove godine,
imamo građansku obavezu da mislimo i na one koji, na žalost, iz ovakvih razloga - bolesti, nisu u mogućnosti da sa nama podele radost. Svoju ideju o organizovanju ove humanitarne manifestacije saopštili smo predsedniku opštine, koji je podržao inicijativu i pružio nam svoju svesrdnu podršku i pomoć, i izrazio želju da ova manifestacija postane tradicija u narednim godinama u Gračanici", kaže Aleksandar Popović, direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Gračanici.

"Kontaktirali smo "Doktore klovnove", sa kojima smo, bukvalno u par razmenjenih poruka dogovorili saradnju. Nažalost, oni nisu bili u mogućnosti da dođu u nedelju, ali su podržali našu akciju slanjem klovnovskih noseva, i obećali da će posetiti Nevenu na odeljenju "Instituta za majku i dete" u Beogradu, gde će joj pokloniti "crveni nosić, balon i osmeh“. Koristim ovu priliku da se neizmerno zahvalim Doktorima klovnovima, i pozivam ih da dođu u Gračanicu," dodaje Popović.

Ostale vesti

 • "Još jedan pokušaj asimilacije Srba na Kosovu"

  Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici ocenio je danas da je najnovija najava prištinskih vlasti o promeni statusa tog univerziteta još jedan u nizu pokušaja asimilacije Srba sa Kosova i gušenja njihovih osnovnih ljudskih prava.

 • Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Tri plus za rad integrisanog pravosuđa na severu

  Sedamnaest meseci nakon integrisanja provosuđa na severu Kosova različita su mišljenja o uspešnosti tog dela Briselskog sporazuma. Uprkos, otežanim uslovima, sudstvo funkcioniše, složili su se učesnici konferencije "Integradija pravosuđa na severu" koju je u Prištini organizovao "Aktiv".

 • „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  „Treba negovati svoj, ali i učiti jezike drugih“

  NVO „Mlada aktivna Gračanica“ od nedavno je počela sa besplatnim časovima engleskog jezika. Jedan od ciljeva je, kako kažu, da se mladima olakša komunikacija sa komšijama Albancima. Međutim, poverenik za jezike pri Kancelariji premijera Kosova Slaviša Mladenović smatra da bi im učenje drugih jezika, poput albanskog u znatnoj meri olakšalo život.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane