Gračanica online i Jedinstvo nagrađeni na “Interferu”

Mediji sa Kosova, Gračanica onlajn i Jedinstvo dobitnici su nagrada na festivalu „Interfer – Zlatna Nika 2018“.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa festivala Interfer (Foto Bktv News)

Film „ Jovanov amanet“, u produkciji Gračanice onlajn, osvojio je treće mesto u kategoriji za TV repotažu na upravo završenom 23. Internacionalnom festivalu reportaža i medija „Interfer – Zlatna Nika 2018.“, koji je ove godine održan u Beogradu.

Među 20 nominovanih radova u kategoriji TV reportaža, „Jovanov amanet“ je osvojio treće mesto.
Prvu nagradu u kategoriji novinskih reprotraža osvojila je Rada Komazec, urednica prištinskog lista „Jedinstvo“.

„Pored ovoliko medijskih kuća sa nacionalnom frekfencijom, pored javnog servisa, brojnih autora iz zemlje, regiona i sveta, za nas je ogroman uspeh što smo, kao jedna sasvim mala produkcija i jedan mali portal, ušli u konkurenciju za nagradu, a još veći uspeh je treća nagrada za „Jovanov amanet“, rekao je Vladislav Ćup, snimatelj i montažer, koji je u ime redakcije portala, primio nagradu u press centru UNS-a u Beogradu.

Kratki dokumentarni film „Jovanov amanet“, govori o Jovanu Deniću, čoveku velikog srca, velikih dela i vrednih ruku, čoveku koji je svim svojim bićem vezan za Klokot, Kosovsko Pomoravlje i Kosovo i Metohiju.
Scenario i režiju za film poptisuje Ivan Miljković, kamera i montaža, Vladislav Ćup, dok je producent i organizator, Anđelka Ćup.

Prvu nagradu u kategoriji novinskih reportaža osvojila je urednica prištinskog „Jedinstva“, Rada Komazec za novinsku reportažu „ Molim Boga da me uzme, jer ne mogu živa u grob“. Među 12 nominovanih žiri je njenu repotražu proglasio najboljom.

Televizijska, novinska, foto, radio kao i društveno odgovorna reportaža, poznate su kao kategorije Međunarodnog festivala reportaže i medija „INTERFER“.

Nagrađujući dela koja svojom hrabrošću, originalnošću i društvenim uticajem zaslužuju medijsku pažnju, na festivalu INTERFER 2018. ,koji je ove godine od 12 do 15 oktobra održan u Beogradu, uručena su priznanja autorima najboljih radova, dok su medijski predstavnici mogli da vide najbolje radove i razmenjuju iskustva u okviru tribina i izložba koje se svake godine održavaju tokom trajanja festivala.

Ostale vesti

 • Škole će sutra raditi normalno?

  Škole će sutra raditi normalno?

  Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.

 • Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.

 • Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Na Kosovu će ovog leta biti održan kamp „Žene u nauci“ (Wi-Sci) namenjen devojkama od 15 do 18 godina sa Kosova, iz Srbije, Severne Makedonije i SAD. Rok za prijavu zainteresovanih ističe 21. aprila, a odabrane polaznice će imati prilike da o novim znanjima i tehnologijama slušaju i predavanja stručnjaka iz Intela.

 • Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Za mesec i po dana počinje izgradnja vodovoda?

  Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je danas sa predstavnicima austrijske firme "Tirol" i kompanije "Ostap" o realizaciji projekata izgradnje potpuno novog vodovoda u Gračanici. Radovi bi trebalo da počnu najkasnije za mesec i po dana.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane