Gračanica: Odražan sajam preduzetnika

U Gračanici je održan sajam preduzetnika, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije „Help“. Preduzetnici su predstavili svoje proizvode, i zahvalili organizaciji na pomoći koju su dobili.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sajma preduzetnika(Foto Kim)

Projekat se finansira iz sredstava Ministarstva spoljnih poslova Nemačke i partneskih opština.

Rezart Šalja predstavnik organizacije „Help“, ističe da je cilj organizacije da pomogne izlagačima na sajmu kako bi što bolje predstavili svoje proizvode.

„Oraganizovali smo otvoreni sajam, za korisnike koju su dobili donaciju, kako bi smo ih ispromovisali“, kazao je Šalja.

Šalja napominje da je u Grašanici do sada podeljeno oko 75 donacija, a da će ove godine biti podeljeno 15 donacija. Pomoć koju oni kao organizacija pružaju je u opremi.

„Za donacije mogu da apliciraju svi koji imaju dobre ideje, ali i oni koji imaju mali biznis i potrebna im je pomoć da se prošire. Konkurs za prijavu traje do 29. marta 2019 godine“.

Izlagači su zadovoljni donacijama organizacije „Help“ jer su im pomogle da nastave sa daljim radom.

„Danas smo izložili ručne radove za mladence, svadbne običaje, krštenja i verske običaje. Pomoć organizacije „Help“ u opremi je dobro došla“, rekla je Sonja Stojanović.

„Predstavljamo zanatsko pivo pivare „Pivdžan“, imamo četiri vrste piva, svetlo, crveno, crno i pšenično pivo. Ovo je samo dodatna prilika da se promovišemo. Donacija organizacije „Help“ znači nam dosta. Donaciju smo dobili 2017. godine, to je bila rashladna komora koja služi da se pivo nakon procesa proizvodnje ostavi na odležavanje“, rekao je izlagač Isak Vorgučić.

„Bavim se proizvodnjom cveća, prodaja počinje za koji dan, i nadam se dobroj prodaji. Donacija koju sam dobio od organizacije „Help“ je kotao za grejanje koji mi omogućava da imama ovakvo cveće“, rekao je Aleksandar Ilić.

Cilj ovakvog projetka je da doprinese održivom razvoju i stabilnosti sa glavnim fokusom na ekonomski razvoj.

Ostale vesti

 • Testom iz srpskog jezika počelo polaganje male mature

  Testom iz srpskog jezika počelo polaganje male mature

  Budući srednjoškolci su danas polagali ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Sutra je test iz matematike, a u sredu kombinovani test. U osnovnoj školi “Miladin Mitić" u Lapljem Selu test iz srpskog jezika i književnosti polagalo je 54 učenika.

 • Rakočević: Mir nije sačuvan

  Rakočević: Mir nije sačuvan

  Direktor Doma kulture u Gračanici Živojin Rakočević rekao je, gostujući u emisiji "Slobodno srpski", da je 20 godina od dolaska međunarodnih snaga na Kosovo, period koji „nikog na Kosovu nije posebno usrećio“.

 • „Pčelarstvo nije lak posao“

  „Pčelarstvo nije lak posao“

  Siniša Đorđević se bavi se pčelarstvom četiri godine. Sve je počelo kao hobi, sa nekoliko košnica. Trenutno ih, na tihom i mirnom mestu, među livadama i šumarcima u Sušici kraj Gračanice ima više od 20.

 • U Mitrovici ponovo truju pse i mačke

  U Mitrovici ponovo truju pse i mačke

  Kosovska Mitrovica već godinama unazad ima problem sa napuštenim životinjama, koji se nažalost rešava na nehuman način. Poslednjih dana na ulicama Mitrovice, po dojavama građana, pronađen je veliki broj pasa i mačaka koji su otrovani. Iz udruženja “Šapa“ poručuju da se mora naći drugo rešenje.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane