Gračanica: Odražan sajam preduzetnika

U Gračanici je održan sajam preduzetnika, pod pokroviteljstvom nemačke organizacije „Help“. Preduzetnici su predstavili svoje proizvode, i zahvalili organizaciji na pomoći koju su dobili.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa sajma preduzetnika(Foto Kim)

Projekat se finansira iz sredstava Ministarstva spoljnih poslova Nemačke i partneskih opština.

Rezart Šalja predstavnik organizacije „Help“, ističe da je cilj organizacije da pomogne izlagačima na sajmu kako bi što bolje predstavili svoje proizvode.

„Oraganizovali smo otvoreni sajam, za korisnike koju su dobili donaciju, kako bi smo ih ispromovisali“, kazao je Šalja.

Šalja napominje da je u Grašanici do sada podeljeno oko 75 donacija, a da će ove godine biti podeljeno 15 donacija. Pomoć koju oni kao organizacija pružaju je u opremi.

„Za donacije mogu da apliciraju svi koji imaju dobre ideje, ali i oni koji imaju mali biznis i potrebna im je pomoć da se prošire. Konkurs za prijavu traje do 29. marta 2019 godine“.

Izlagači su zadovoljni donacijama organizacije „Help“ jer su im pomogle da nastave sa daljim radom.

„Danas smo izložili ručne radove za mladence, svadbne običaje, krštenja i verske običaje. Pomoć organizacije „Help“ u opremi je dobro došla“, rekla je Sonja Stojanović.

„Predstavljamo zanatsko pivo pivare „Pivdžan“, imamo četiri vrste piva, svetlo, crveno, crno i pšenično pivo. Ovo je samo dodatna prilika da se promovišemo. Donacija organizacije „Help“ znači nam dosta. Donaciju smo dobili 2017. godine, to je bila rashladna komora koja služi da se pivo nakon procesa proizvodnje ostavi na odležavanje“, rekao je izlagač Isak Vorgučić.

„Bavim se proizvodnjom cveća, prodaja počinje za koji dan, i nadam se dobroj prodaji. Donacija koju sam dobio od organizacije „Help“ je kotao za grejanje koji mi omogućava da imama ovakvo cveće“, rekao je Aleksandar Ilić.

Cilj ovakvog projetka je da doprinese održivom razvoju i stabilnosti sa glavnim fokusom na ekonomski razvoj.

Ostale vesti

 • Za barjaktara na mitingu u Beogradu najviše novca

  Za barjaktara na mitingu u Beogradu najviše novca

  Društvenim mrežama od sinoć kruži spisak ljudi iz Kosovske Mitrovice sa zaduženjima za predstojeći skup „Budućnost Srbije“ koji u Beogradu organizuje SNS. Prema ovom dokumentu „barjaktar“, odnosno čovek koji će nositi stranačku ili državnu zastavu dobija najviše novca.

 • Škole će sutra raditi normalno?

  Škole će sutra raditi normalno?

  Zbog najavljenog mitinga "Buducnost Srbije" koji će sutra biti organizovan u Beogradu, poslednjih dana se spekulisalo da li će škole u opštini Gračanica raditi po planu.

 • Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Kancelarija za KiM najavila ulaganja u poljoprivredu

  Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM dr Zoran Bojović, u okviru „Dana otvorenih vrata Kancelarije za KiM“, sastao se danas sa privrednicima i poljoprivrednicima iz Kosovskog Pomoravlja u Domu kulture u Ranilugu. Cilj sastanka bio je jačanje privrednih aktivnosti i poljoprivrede na Kosovu i Metohiji.

 • Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Letnji kamp „Žene u nauci“: Prilika za nova znanja

  Na Kosovu će ovog leta biti održan kamp „Žene u nauci“ (Wi-Sci) namenjen devojkama od 15 do 18 godina sa Kosova, iz Srbije, Severne Makedonije i SAD. Rok za prijavu zainteresovanih ističe 21. aprila, a odabrane polaznice će imati prilike da o novim znanjima i tehnologijama slušaju i predavanja stručnjaka iz Intela.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane