Vesti
Društvo

Gračanica od sinoć bez vode

Meštani Gračanice i okoline od sinoć nemaju vodu. Uzorok tome je pucanje cevi u blizini mosta, koji je doveo do prekida u vodosnadbevanju.

Gračanica od sinoć bez vode
(Ilustracija)

Iz opštinskog Odeljenja javnih službi najavljena je sanacija i otklanjanje kvara u toku dana, a meštani su pozvani se na razumevanje i strpljenje, dok ekipa ne otkloni nastali kvar.


Odeljenje javnih službi je pozvalo meštane da obezbede neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebštine, dok ekipa ne otkloni nastali kvar.

Trajković: Očekuje se dolazak ekipe za sanaciju

Direktor javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković je u izjavi za RTV KIm rekao da se očekuje dolazak ekipe iz regionalnog vodovoda kako bi sanarala kvar na vodovodnoj mreži.

Trajković je kazao da je pucanje cevi dovelo do prekida u vodosnadbevanju, a da meštani Gračanice u poslepodnevnim časovima mogu očekivati dolazak vode.

"Očekuje se dolazak ekipa sa mašinom iz Prištine kako bi sanirala kvar. Na osnovu informacija iz regionalnog vodovoda mislim da će posle poden biti saniran kvar i normalizovati snadbevanje vodom“, kazao je Trajković.Ostale vesti

Priština: Ukida se karantin
Kosovska vlada je na današnjoj sednici usvojila zahtev Ministarstva zdravlja da se 30. maja ukine karantin zona koja je smeštena u Studentskom centru u Prištini, a u kojoj su smeštani svi oni koji su ulazili na teritoriju Kosova. Takođe, sva lica koja ulaze na Kosovo dužna su da se samoizoluju na 14 dana.
  • 27.05.2020
Koliko je potrebno za sreću?
Iako su deca na Kosovu navikla da im vrlo često nedostaju osnovni uslovi za bezbrižno odrastanje, ona svojim znanjem ne zaostaju za vršnjacima iz centralne Srbije. Rezultat analize prema kojoj su „deca na KiM najzadovoljnija svojim zdravljem, kvalitetom života i najviše fizički aktivna” može značiti i da mališani na Kosovu znaju da sreću čine male stvari.
  • 27.05.2020
Gračanica: Život Roma u doba koronavirusa
U opštini Gračanici prema podacima ove lokalne samouprave trenutno živi oko 2.000 Roma. Pandemija koronavirusa dodatno je otežala ionako težak položaj ove zajednice.
  • 27.05.2020
Nakon pauze, nastavljena registracija vozila
Registracija vozila, nakon pauze zbog pandemije koronavirsa, nastavljena je u toku prošle nedelje. Termini za registraciju se zakazuju, kazao je vlasnik servisa za tehnički pregled automobila u Lapljem Selu Siniša Todić.
  • 27.05.2020
Od aprila na Kosovo izvezeno robe u vrednosti od 35 miliona evra
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je u periodu od 1.aprila do 25.maja na Kosovo izvezeno roba u vrednosti od 35 miliona evra, što je više nego duplo manje u odnosu na isti period pre nego što je Vlada Kosova uvela uvećane takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
  • 27.05.2020
Sneg na Brezovici
Ćudljivo vreme krajem maja višim planinskim predelima donelo je sneg. Pored Kopaonika, zabelela se i Brezovica.
  • 26.05.2020