Vesti
Društvo

Gračanica: Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Svetski dan zaštite životne sredine obeležen je u Gračanici kako bi se uticalo na svest najmlađih i skrenula pažnja na ekološke probleme u neposrednom okruženju.
Gračanica: Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine
Ekološko okupljanje u Gračanici (Foto KIM)

Svetski dan zaštite životne sredine danas se obeležava U više od 100 zemalja širom sveta.

Učenici četvrtog razreda osnovne škole “Kralj Milutin” i mališani iz vrtića “Đurđevak” okupili su se ispred zgrade gračaničke opštine, gde su im uručeni simolični pokloni.

Direktor Odeljenja za urbanizam i zaštitu životne sredine Dejan Jovanović rekao je da je cilj okupljanja podizanje svesti o važnosti očuvanja prirode.

“Poruka građanima jeste da obrate pažnju gde bacaju smeće i da ne zagađuju okolinu. Životna sredina znatno utiče na naše zdravlje”, kaže Jovanović.

Manifestaciju je organizovala Opština Priština sa namerom da se meštanima, pre svih deci, skrene pažnja na brojne ekološke probleme.

Svetski dan zaštite životne sredine obeležava se 5. juna u celom svetu. Ustanovljen je odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 1972. godine, kada je na današnji dan počela konferencija o humanoj životnoj sredini.Ostale vesti

KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021
Novohrvatski: Da li će pandemija postati velepošast?
Časopis "Jezik" i Fondacija "Dr. Ivan Šreter" objavili su 19 reči koje su ušle u uži izbor takmičenja za najbolju novu hrvatsku reč i nagradu "Dr. Ivan Šreter" za 2020, a tri reči uskoro će biti proglašene najboljima.
  • 01.03.2021
Odloženo ročište po tužbi protiv SPC zbog zemljišta u Prištini
U Osnovnom sudu u Prištini odloženo je ročište po tužbi Univerziteta protiv Srpske pravoslavne crkve zbog navodne uzurpacije nekoliko hektara zemljišta na kojem je izgrađena crkva Hrista Spasa.
  • 01.03.2021