Vesti
Društvo

Gračanica: Nema opasnosti od poplava

"Na području opštine Gračanica nema opasnosti od poplava, sve je pod kontrolom", kazao je za Radio Kim direktor odeljenja Javnih službi Vladica Trajković.
Gračanica: Nema opasnosti od poplava
Nagomilavanje jalovišne mase u Starom Badovcu u blizini brane Gračaničkog jezera (Foto Opština Gračanica)

"Situacija je mirna. Ekipe Javnih službi su na terenu, čistimo tamo gde dođe do manjih zakrčenja kišnih kanala. Sve je pod kontrolom", rekao je Trajković.

Podsetimo, ekipa za vanredne situacije odeljenja Javnih službi opštine Gračanica je juče pokrenula akciju uklanjanja nagomilanih rudničkih ostataka (jalovine) koji su zadnjih meseci nanošeni u blizini Starog Badovca i preduzela preventivne mere radi zaštite životne okoline, a pre svega radi prevencije plavljenja dela Gračanice.

Velika količina kiše koja je prethodna dva dana padala na Kosovu izazvala je porast nivoa vode na rekama u više sredina, a najkritičnije je u naseljima uz obalu reke Ibar.

Vanredna sitacija zbog poplava je proglašena u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Srbici.

Iz severnog dela Kosovske Mitrovice je juče evakuisano 120 porodica, a na lokalnim i magistralnim putevima pojavili su se odroni koji su jutros uklonjeni, pa su putevi na severu Kosova prohodni.Ostale vesti

’’Radosti moja’’ i ’’Osmeh na dar’’ podelili paketiće deci u Goraždevcu

Predstavnici hrišćanske zajednice „Radosti Moja“ i humanitarne organizacije „Osmeh na dar“ podelili su paketiće deci u Goraždevcu.

  • 29.01.2023
Proslava Svetog Save u Prizrenu

U crkvi Svetog Đorđa u Prizrenu, uz prisustvo velikog broja vernika svečano je obeležen praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi.

  • 27.01.2023
’’Zadovoljstvo je pripremati priredbu za Savindan sa talentovanom decom’’

Svečanim programom koji su pripremili učenici srednje Medicinske škole u Lapljem Selu je obeležen praznik posvećen Svetom Savi, utemeljivaču obrazovanja i prvom srpskom arhiepiskopu. „Zadovoljstvo je pripremati Svetosavsku priredbu sa talentovanim učenicima“, rekla je profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Ćirković.

  • 27.01.2023
Savindan obeležen svečano u Goraždevcu

U prisustvu monaha iz Visokih Dečana i monahinja iz Pećke Patrijaršije u Goraždevcu je obeležena školska slava Sveti Sava. Prigodan kulturno-umetnički program priredili su učenici i nastavnici osnovne škole „Janko Jovićević“ i izmeštene gimnazije koja nosi ime svetitelja.

  • 27.01.2023
Mladi na Balkanu najduže žive sa roditeljima
Zemlje Balkana prednjače u broju mladih ljudi između 18 i 35 godina koji svoj dom dele sa roditeljima i kasno počinju da žive samostalno. U Srbiji 65 odsto mladih u ovoj dobi žive sa roditeljima.
  • 27.01.2023
Stanari u Lapljem Selu dobili stambena rešenja
Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić uručila je stambena rešenja porodicama koje žive u stambenim zgradama u Lapljem Selu, a koje na ista čekaju više od jedne decenije.
  • 26.01.2023