Vesti
Društvo

Gračanica: Nastavlja se rekonstrukcija vodovoda

Ulica Janićija Popovića u Gračanici zatvorena je zbog zamene dotrajale vodovodne cevi. Radovi će biti gotovi za nedelju dana, kažu u opštini.
Gračanica: Nastavlja se rekonstrukcija vodovoda
Početak radova u ulici ''Janićija Popovića'' (Foto Kim)

Poslednji veći radovi ove godine na vodovodnoj mreži izvode se u ulici Janićija Popovića. Nova vodovodna cev u dužini od oko 250 metara biće postavljena za sedam dana. Do tada će ova ulica biti zatvorena za saobraćaj.

Iz opštine kažu da su se odlučili za rekonstrukciju vodovodne mreže na ovom delu terena, jer to neće ometati redovno snabdevanje ostatka Gračanice.

“Odlučili smo se za ovu ulicu jer ona može da se izdvoji iz vodovodnog sistema, tako da tokom rekonstrukcije ostali delovi Gračanice imaju vodu. Pokušavaćemo parcijalno da rešavamo sve probleme”, kaže direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković.

Opština Gračanica planira da sledeće godne u saradnji sa donatorima i svojim prihodima uradi rekonstrukciju većeg dela mreže kroz samo naselje Gračanica. U tome će im opremom i materijalom pomoći regionalni Vodovod.

“Menjali smo vodovodnu cev na Padalištu u dužini od preko 1.700 metara, imamo i plan za narednu godinu, videćemo gde je potrebno da se mreža sanira i da postavimo novu kako bi stanovnici opštine Gračanica imali redovno snabdevanje”, kaže menadžer Vodovoda Agim Branići.

Zamena svih dotrajalih cevi na teritoriji opštine Gračanica trajaće dugo. Prema rečima predstavnika opštine i Vodovoda, nakon saniranja vodovodne mreže u ulici Janićija Popovića radovi će biti nastavljeni naredne godine.Ostale vesti

Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021