Vesti
Društvo

Gračanica: Nakrivljene bandere i dalje prete ljudima

Meštani Gračanice se svakodnevno suočavaju sa, na prvi pogled, banalnim problemima, u rasponu od polomljenih vratanaca na  strujomeru do nakrivljenih bandera.
Gračanica: Nakrivljene bandere i dalje prete ljudima
Nakrivljeni električni stub u Gračanici (Foto Kim)

Porodice Grbić i Đorđević se pre godinu i po dana prvi put prijavile KEDS-u da su im polomljena vratanca na strujomeru. Iako su prijavu ponavljale još nekoliko puta, niko nije došao da reši problem. Kako saznajemo, oni nisu jedini na centralnom Kosovu koje vratanca strujomera “muče”.

“Nikad niko nije došao da interveniše, a obećali su. Dešava nam se puno puta da nam neko iskljčuje struju, bace nam osigurače dole i ostanemo bez struje, dok ne izađemo sami da intervenišemo. Zimus sam najlonom zaštitio, kako ne bi došlo do spoja, pa da nam sve pregori u kući”, kazao je Jovica Grbić.

Nenad Ivić iz Gračanice ističe da problem sa nakrivljenim električnim stubom postoji više od dve godine.

“Ova bandera je padala više puta. Ne znamo kome da se obratimo za ovu našu muku. Bili smo kod nadležnih u KEDS-u, pisali zahtev za zamenu ove bandere, međutim, niko ne dolazi”, naveo je Ivić i dodao da nakrivljena bandera ugrožava sve stanovnike gračaničke ulice „Stevana Sinđelića“.

„Petnaest kuća je povezano nosećim kablom. Redovno plaćamo struju, ali što se tiče održavanja ništa, gola nula. Ako bi mogao neko da nam izađe u susret, da nam pomogne“, rekao je Ivić.

Direktor Odeljenja javnih službi u opštini Gračanica Vladica Trajković je za RTV Kim rekao da je upoznat sa svim problemima sa kojima se meštani Gračanice susreću.

„Obavestio sam nadležne iz KEDS-a, ali to je regionalna kompanija, nije opštinska kojoj mi možemo da izdamo nalog, da utičemo na njihove realizacije. Dešava se da oni kasne sa intervencijama, kao i da zbog pandemije koronavirusa imaju smanjeni broj radnika na terenu. Direktor KEDS-a, koji je imao odličnu saradnju sa opštinom više nije na toj poziciji, tako da se sada nadležnima obraćamo mejlom. Očekujemo da će kvarove brzo otkloniti“, objasnio je Trajković.

Do objavljivanje ove vesti, od predstavnika KEDS-a nismo uspeli da dobijemo informacije da li će i kada problemi biti rešeni.Ostale vesti

Pokrenuta prva srpska online prodavnica na Kosovu
"Kupuj sa Kosmeta" je prva srpska internet prodavnica pokrenuta na Kosovu.
  • 07.08.2020
Kiša ne prestaje. Da li preti opasnost od poplava?
Dugotrajna i jaka kiša treći dan pada na teritoriji Kosova. “Situacija na Kosovu trenutno nije povoljna“, izjavio je za RTV Kim profesor meteorologije Sulj Tahir Suljaj.
  • 06.08.2020
Danas se obeležava Dan rudara
Dan rudara obeležava se u znak sećanja na 6. avgust 1903. kada su se rudari Senjskog rudnika štrajkom izborili za povratak na posao trojice otpuštenih kolega. U rudarskom sektoru u Srbiji radi oko 29.000 ljudi, a ovaj sektor čini jednu od okosnica srpske ekonomije. U RHMK "Trepča“ u Leposaviću i Zvečanu, sada je radno angažovano oko 1.200 radnika, a broj zaposlenih je oko 2.400.
  • 06.08.2020
Snažno nevreme pogodilo Pećki okrug
Snažni pljuskovi i udari vetra praćeni gradom, pogodili su rano juče opštine Peć, Istok i Klina. U pojedinim delovima opštine Istok i Klina vetar je bukvalno odneo pomoćne objekte u povratničkim selima a grad je uništio bašte i useve.
  • 06.08.2020
Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020