Vesti
Društvo

Gračanica: Meštani protestuju zbog problema sa električnom energijom

Na parkingu u blizini restorana „Arsa“ u Gračanici okupilo se oko dvadesetak meštana kako bi ukazali na problem koji od 8. januara imaju sa električnom energijom. Ukoliko se kvar na električnoj mreži ne reši, meštani poručuju da će preduzeti radikalnije mere.
Gračanica: Meštani protestuju zbog problema sa električnom energijom
Sa protesta (Foto Kim)


Višesatni prekidi elektro napajanja ili puštanje u rad samo jedne faze doveli su do kolapsa u funkcionisanju domaćinstava u centru Gračanice.

Zbog nerešavanja problema koji traje već dvanest dana, meštani su organizovali protest.

„Oko 40 kuća i prevrednih subjetaka u ovom delu Gračanice od 8. januara nema dve ili jednu fazu na elktričnoj mreži, što izaziva velike probleme u životu i radu ljudi. Zima je i temperature su niske, meni je hidrofor smrzao, nije moga da radi jer nije bilo električnog napajanja“, kazao je Aleksandar Todorović.

„Zvali smo KEDS milion puta, ali nismo dobili informacije kada će problem biti rešen. Dolazili su i pokušavali da uklone kvar, ali to je sve bilo kratkotrajno, problem nije rešen. Naša domaćinstva nemaju jednu fazu. Šteta je velika, jer imam restoran i mesaru, sva roba će se pokvariti. Nije mi jasno da se u današnje vreme dešava ovako nešto“, kazao je Miroslav Arsić, vlasnik mesare i restorana "Arsa".

Kvar su meštani svakodnevno prijavljivali kosovskoj kompaniji za distribuciju i snabdevanje električnom enerijom (KEDS), međutim, kako napominju, ekipe su na teren izašle nekoliko puta, zamenili osigurač koji ubrzo zatim pregori, i situacija se kako napominju, vraća na staro.

„Ovo je dvanaesti dan bez struje, u ovakvim uslovima je nemoguće živeti. Ovo nije bili ni u 19. veku. Smatramo da će ovaj apel, doći do nadležnih u KEDS-u i da će angažovati dodatno osoblje da kvar saniraju u najkraćem roku. Razgovaraćemo sa komšijama, ali ne zna šta nam je činiti“, poručio je Todorović.

Problem sa strujom meštana pokušala je da reši i Opština Gračanica, međutim, kako je ranije za RTV Kim kazao direktor javnih službi u ovoj lokalnoj samoupravi Vladica Trajković iz KEDS-a i dalje nema povratnih informacija kada će kvar biti otklonjen.

Takođe, RTV Kim ni danas nije uspela da dobije odgovor iz KEDS-a kada će problem sa strujom u ovom delu Gračanice biti rešen.Ostale vesti

Sećanje na preminulog vladiku Atanasija: od Кosova do Jadovna
"Pobegao sam iz kasarne iz Vučitrna i, za Božić, otišao u crkvu u Babinom Mostu da se pričestim. Opaze me i prijave, pa sam bio deset dana u zatvoru. To su mi najlepši dani – nisam nosio petokraku i nisam morao da pozdravljam oficire”, ovako je svoju životnu, iskustvenu kosovsku priču započeo Zoran Jevtić. Zamonašio se 1960. kad je stigao sa Кosova i dobio ime Atanasije. Od tada se Кosovo i Atanasije ne razdvajaju.
  • 07.03.2021
Pasjane: Protest zbog zapošljavanja u Zdravstvenom centru
Ispred Zdravstvenog centra u Pasjanu kod Gnjilana održan je protest dvadesetak ljudi nezadovoljnih zbog odluke direktora ove ustanove dr Zorana Perića da ih ne primi u radni odnos.
  • 05.03.2021
KM: Prikupljeno preko 90.000 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković

Uličnim performansom studenti likovnog, muzičkog i dramskog odseka Fakulteta umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, danas su prikupili 94.600 dinara za lečenje Magdalene Nedeljković.

  • 03.03.2021
OG: Nastavljena dezinfekcija institucija i stambenih objekata
Opštinsko odeljenje javnih službi nastavilo je sa dezinfekcijom institucija, ustanova i kolektivnih stambenih objekata u cilju zaštite od širenja kovida-19, saopšteno je iz Opštine Gračanica.
  • 03.03.2021
Zum će nastaviti da raste i u 2021.
Kompanija Zum predviđa da će nastaviti da pokazuje snažne rezultate i u ovoj godini uprkos boljim izgledima za zdravstvenu situaciju nakon prethodne u kojoj je ta aplikacija za video konferencije postala glavno sredstvo u profesinalnim, školskim i društvenim životima.
  • 02.03.2021
Podneta krivična prijava protiv Rašića zbog povređivanja maloletnog I.M.
Jovana Filipović advokat maloletnog I.M., jednog od učesnika tuče u Lapljem Selu podnela je danas krivičnu prijavu protiv Nikole Rašića zbog nanošenja telesnih povreda njenom klijentu.
  • 01.03.2021