Vesti
Društvo

Gračanica: Meštani gube strpljenje zbog nagomilavanja smeća

Povodom svakodnevnih žalbi meštana Gračanice zbog nagomilavanja smeća koje, kako navode, “stvara deponije u dvorištima“, iz Javne Službe lokalne samouprave poručuju da će ovaj problem uskoro biti rešen.
Gračanica: Meštani gube strpljenje zbog nagomilavanja smeća
Ilustracija (Foto Kim)

Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ prestalo je sa radom 2. oktobra po nalogu ministarstva za zaštitu životne sredine.

Iz Javne službe Opštine Gračanica je pre nekoliko dana napomenuto da privatno preduzeće “Pastrimi“ koje u ovom mestu takođe vrši komunalne usluge “ne može da zadovolji potrebe meštana“.

Meštani Gračanice kažu da se “smeće u dvorištima nagomilava i stvara sve veći problem“.

Iz Javne službe poručuju da se “svakodnevno radi na rešenju ovog problema“.

“Pokušavamo da u saradnji sa ministarstvom za zaštitu životne sredine nađemo rešenje. Čekamo dozvolu da na Padalištu u Gračanici imamo privremenu deponiju, odnosno lokaciju za pretovar gde će “Komunalac“ privremeno odlagati smeće, a neka druga kompanija će ga prenositi na javnu deponiju u Obliliću“, kaže direktor Javne službe Vladica Trajković.

Javnom komunalnom preduzeću “Komunalac“ je naloženo da prestane sa radom nakon što je neko od meštana zapalio deponiju na Padalištu.

Napisana je prijava Opštini Gračanica koja bi zbog tog prekršaja mogla da bude kažnjena novčano, naplatom iznosa od 70.000 evra.Ostale vesti

Zbrinute životinje iz naselja „Bergen“ u Ugljaru
Životinje koje uzgajao nedavno preminuli veterinar Milan Pualić iz naselja „Bergen“ u Ugljaru, zbrinute su i udomljene, saznaje RTV Kim.
  • 05.08.2020
Brnabić najavila otvaranje PCR laboratorije u Severnoj Mitrovici

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije najavila devet lokacija za moguće nove PCR laboratorije uključujući i Severnu Mitrovicu, prenosi Tanjug.

  • 05.08.2020
„Niko ne može da mi uzme ono što je moje“

Po jakoj kiši, pedesetak meštana Sirinićke Župe okupilo se na protestu podrške Stanku Cvetkoviću koji je prekjuče priveden u policijsku stanicu u Štrpcu pošto je pokušao da zaustavi radove na izgradnji puta kroz njegovo imanje.

  • 05.08.2020
Dom zdravlja u Gračanici dobio savremeni biohemijski analizator
Laboratorija Doma zdravlja u Gračanici dobila je danas od Odeljenja za zdravstvo pri opštini Gračanica biohemijski analizator.
  • 05.08.2020
Obe reke: Upad na privatni posed, priveden pa pušten vlasnik imanja
Stotinak meštani Štrpca okupilo se jutros na lokaciji “Obe reke” protestujući zbog ulaska radnika kompanije “Matkos grupe” na privatni posed Stanka Cvetkovića.
  • 04.08.2020
Upoznajte najlepše planinsko jezero na Kosovu
U vreme ograničenog kretanja zbog pandemije koronavirusa, grupa planinara i entuzijasta provela je vikend na Štrbačkom jezeru. Izletom na nadmorskoj visini od 2.173 metra neguje se duga tradicija, ali je i dobra prilika za beg od realnosti.
  • 03.08.2020